Je lever, levert je veel


In mijn studie ‘natuurvoedingsadviseur’ leer ik ook hoe een menselijk lichaam functioneert. Wel zo logisch, want voeding betekend meer. De lever is een groot belangrijk orgaan veel mensen staan hier niet bij stil, zeker niet bij wat je nuttigt. Het spreekwoord “wat op je lever hebben”, is dan ook niet voor niets.

De lever is een van de meest vitale organen in ons lichaam. Hij oefent een groot aantal functie uit en neemt daarbij een centrale plaats in de stofwisselingsprocessen van het organisme in. Alle voedingsstoffen die in de bloedbaan worden opgenomen, passeren eerst de lever, waarbij de lever voedingsbestanddelen als het waren keurt, filtert en ze een eerste bewerking kan ondergaan.

De lever speelt ook een belangrijke rol bij het constant houden van de bloedsuikerspiegel- de koolhydratenstofwisseling. Ook in de eiwit en vetstofwisseling speelt de lever een rol.

Ontgifting gebeurd ook in de lever, de lever is in staat om vreemde of voor het lichaam schadelijke stoffen uit de circulatie te halen en onwerkzaam te maken. Maar als wij teveel aan onnatuurlijke voeding, gifstoffen, E nummers, zoetstoffen, medicatie en of vervuilde lucht inademen, dan krijgt ook de lever het zwaar en raakt in een burn-out.


Galvorming, hier zorgt de lever ook voor, de levercellen produceren per dag 700 cc gal. Deze gal wordt via de galgangen en de galblaas afgevoerd naar de dunne darm. Zo kan na emulgatie de vetverterende enzymen beter op het vet inwerken. Bij het ontbreken van gal wordt de helft van het vet in de darmen niet verteerd en dus niet geresorbeerd.

Zo leest u wat een lever allemaal doet, maar doet nog meer wat hier beschreven staat. Maar dit is wel wat de mensen herkennen bij het lezen ervan. Je lever, levert je dus veel mits je er goed voor zorgt. Bij dit laatste gaat het dus mis. De lever wordt constant gehackt door giftstoffen, bewerkt voedsel, kunstmatige zoetstoffen, E nummer etc. Het krijgt het zwaar, met gevolgen, leveraandoening. Wat nu, 2 dingen, regulier, of natuurlijk aan de slag.

Regulier, pillen symptoom verdwijnt oorzaak blijft, lekker makkelijk , maar met gevolgen, o.a. minder kwaliteit van leven.

Natuurlijk aan de slag, pittige weg, heeft een lange adem nodig, maar met uiteindelijk meer kwaliteit van leven. Want het gaat om het beter laten functioneren van de lever. Deze heeft een regeneratietijd van 3 maanden nodig, dit geldt als de voeding speciaal gericht op de lever erbij wordt gevolgd.

Bij een lever aandoening, denk hierbij bijv. aan een vette lever speelt goede natuurlijke voeding een belangrijker rol, de eerste 3 maanden zeker. Het vergt best veel van de mens maar wie doorzet bemerkt echter het resultaat. Wie aanklopt hiervoor bij mij, krijgt een uitgebreid programma gids mee. Daarnaast blijf ik u begeleiden zolang u nodig heeft.


Jolanda



Reacties