Doorgaan naar hoofdcontent

Je lever, levert je veel


In mijn studie ‘natuurvoedingsadviseur’ leer ik ook hoe een menselijk lichaam functioneert. Wel zo logisch, want voeding betekend meer. De lever is een groot belangrijk orgaan veel mensen staan hier niet bij stil, zeker niet bij wat je nuttigt. Het spreekwoord “wat op je lever hebben”, is dan ook niet voor niets.

De lever is een van de meest vitale organen in ons lichaam. Hij oefent een groot aantal functie uit en neemt daarbij een centrale plaats in de stofwisselingsprocessen van het organisme in. Alle voedingsstoffen die in de bloedbaan worden opgenomen, passeren eerst de lever, waarbij de lever voedingsbestanddelen als het waren keurt, filtert en ze een eerste bewerking kan ondergaan.

De lever speelt ook een belangrijke rol bij het constant houden van de bloedsuikerspiegel- de koolhydratenstofwisseling. Ook in de eiwit en vetstofwisseling speelt de lever een rol.

Ontgifting gebeurd ook in de lever, de lever is in staat om vreemde of voor het lichaam schadelijke stoffen uit de circulatie te halen en onwerkzaam te maken. Maar als wij teveel aan onnatuurlijke voeding, gifstoffen, E nummers, zoetstoffen, medicatie en of vervuilde lucht inademen, dan krijgt ook de lever het zwaar en raakt in een burn-out.


Galvorming, hier zorgt de lever ook voor, de levercellen produceren per dag 700 cc gal. Deze gal wordt via de galgangen en de galblaas afgevoerd naar de dunne darm. Zo kan na emulgatie de vetverterende enzymen beter op het vet inwerken. Bij het ontbreken van gal wordt de helft van het vet in de darmen niet verteerd en dus niet geresorbeerd.

Zo leest u wat een lever allemaal doet, maar doet nog meer wat hier beschreven staat. Maar dit is wel wat de mensen herkennen bij het lezen ervan. Je lever, levert je dus veel mits je er goed voor zorgt. Bij dit laatste gaat het dus mis. De lever wordt constant gehackt door giftstoffen, bewerkt voedsel, kunstmatige zoetstoffen, E nummer etc. Het krijgt het zwaar, met gevolgen, leveraandoening. Wat nu, 2 dingen, regulier, of natuurlijk aan de slag.

Regulier, pillen symptoom verdwijnt oorzaak blijft, lekker makkelijk , maar met gevolgen, o.a. minder kwaliteit van leven.

Natuurlijk aan de slag, pittige weg, heeft een lange adem nodig, maar met uiteindelijk meer kwaliteit van leven. Want het gaat om het beter laten functioneren van de lever. Deze heeft een regeneratietijd van 3 maanden nodig, dit geldt als de voeding speciaal gericht op de lever erbij wordt gevolgd.

Bij een lever aandoening, denk hierbij bijv. aan een vette lever speelt goede natuurlijke voeding een belangrijker rol, de eerste 3 maanden zeker. Het vergt best veel van de mens maar wie doorzet bemerkt echter het resultaat. Wie aanklopt hiervoor bij mij, krijgt een uitgebreid programma gids mee. Daarnaast blijf ik u begeleiden zolang u nodig heeft.


JolandaReacties

Populaire posts van deze blog

Kanker & voeding deel 1

Zoek geraakt Ritme. 16 mei 2018.
Vandaag trof ik in mijn mailbox een boodschap van Richard de Leth over eerste hulp bij kanker. Hij deelde in zijn nieuws brief over zijn gewaardeerde collega Henk Fransen deed na zijn afstuderen als arts 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. In die jaren had Henk ook een eigen praktijk waarin hij mensen met kanker op weg hielp in de grote hoeveelheid aan alternatieve mogelijkheden.
Zoals ik al eerder aangaf, leer ik veel van mensen zoals Richard, het draagt veel bij aan mijn studie natuurvoedingsadviseur. Ik heb mij dan ook aangemeld voor de gratis film van Henk Fransen. Deel 1 ‘versterkt het genezend vermogen, klinkt voor mij niet onbekend. Toch bracht deze video mij weer iets nieuws.

We zetten de deur open naar ontstekingen. Maar deze wordt ook onder druk gezet door ons 24 uurs economie. We gaan allang niet meer met de kippen op stok, eigenlijk rijden we dagelijks door rood. Hierdoor zetten we de deur open i…

Ik heb Reflux

Veel mensen kampen met maagzuur klachten, 'reflux', krijgen maagzuurremmers. Maar veelal heb je een te kort aan maagzuur, das gek en je krijgt maagzuurremmers. Wat gaat er mis?
In 2008 kreeg ook ik de diagnose reflux, dus aan de  maagzuurremmers, in 2010 veranderde ik van voedingspatroon en het stabiliseerde. Tot de klad er weer langzaam in kwam, ik in de overgang kwam en hopa daar begon het weer. In mei 2017 was het genoeg de switch moest nu voorgoed om, dus mijn leefwijzer voorgoed aangepast. Mijn maag stabiliseerde weer.......... zou je denken.
Nou, nee niet helemaal, ik bemerkte zo nu en dan dat bij sommige eiwit producten toch iets last had, kwam op ging weg bleef tijdlang weg tot 8 aug jl. even langs de huisarts, toch weer mijn reflux, maagzuurremmers. Hoe kan dat nu bij een natuurlijk normaal eetpatroon? Het maakt niet uit hoe gezond je eet, als je lichaam het niet of nauwelijks opneemt kan het lichaam er niets mee. Dat is nu net wat er bij mij speelt. Maar Jolanda zou Jo…

Mijn maagzuur deel 2

In de blog 'ik heb reflux' kon je lezen dat mijn maagzuur weer ging opspelen, ondanks mijn omzwaai naar een natuurlijke eetleefstijl. Ben nu een maand verder en mijn maag is weer rustig wat heb ik er aan gedaan?

In mijn vorige blog hierover kon je lezen dat ik op onderzoek uit ben gegaan, ik stel mezelf altijd op de proef. Nu hoef ik niet opnieuw het wiel uit te vinden, veel natuur deskundiger zijn mij voor gegaan, zo eclectisch als ik ben haal ik daar mijn kennis vandaan en verzamel deze voor mijn eigen ervaring. De beste wetenschap ben je tenslotte zelf en deze ervaring kan je dan meenemen in de praktijk. Met dank aan de personen van mijn bronnen.

Wat heb ik gedaan om mijn maagzuur te stabiliseren?
De eerste 14 dagen nam ik wel mijn maagzuurremmer in, nam geen eiwitten in de vorm van yoghurt, ei, kwark, geitenkaas, geen alcohol (rode biologische wijn). Daarnaast nam ik ook 3 keer daags mijn minerale in 'multi mineral forte' van het merk Bonusan, 1 keer daags Zink 15mg…