Tips voor natuurlijk normaal lichaam


Wie moeite heeft om een natuurlijke leefstijl eetpatroon blijvend aan te houden. Of wie het lastig vind om een start te maken, hiervoor allerlei excuses bedenkt om nog niet te hoeven starten. Kan de 14 tips van Juglen Zwaan je de eerste zet geven. Maar wie zijn tempel lief heeft en het zat is van haar of zijn (blijvende) klachten, die toch steeds weer terug keren. Denk er dan eens goed over na om een andere leefstijl te gaan toepassen! Weer Natuurlijk Normaal leven!

Bron: Juglen Zwaan van a Healthy Life
het CBS maakte bekend dat ruim 100.000 Nederlanders kampen met morbide obesitas, oftewel zeer ernstig overgewicht. Iemand met morbide obesitas heeft vrijwel altijd ernstige problemen met de gezondheid. Wij Nederlanders worden alsmaar dikker en dikker. Hoe komt dit en wat kunnen we eraan doen?
Volgens de cijfers van het CBS is meer dan de helft van Nederland te dik. Terwijl dat in de jaren 80 ‘slechts’ één derde was. Er is dus iets aan de hand. Uiteraard bewegen we te weinig, maar dat weet bijna iedereen wel (1). Soms ligt er een medische oorzaak aan ten grondslag, zoals een trage schildklier (2). Meestal zijn er verkeerde gewoontes ontstaan (3). Hieronder bespreken we de meest voorkomende oorzaken van overgewicht.
Genen
Genen spelen zeker een rol volgens onderzoekers (4). Kinderen van obese ouders, hebben vaker te maken met overgewicht. Belangrijk is wel om te bedenken dat voedselgewoontes vaak ook overgedragen worden van generatie op generatie, dus dat het niet altijd genen zijn. Soms zijn er verkeerde (voedings) gewoontes in het spel. Lees verder (bron).
Kinderen en voeding gewoontes, hier slaat Juglen echt wel de pijker op zijn kop. Het meest zorgwekkende vind ik (Jolanda), dat kinderen dikker worden en een toekomst met vol gezondheidsproblemen tegemoet gaan. Momenteel heeft een op de drie kinderen overgewicht, men voorspelt dat de kinderen die na 2000 geboren zijn meer kans hebben om diabetes patiënt te worden. Daarnaast zal een op de twintig kinderen onder de vijf ten minste 1 voedselallergie ontwikkelen. Wees daarom bewust wat jij je kind aan voeding geeft, zijn gezondheid voor in de toekomst hang hier vanaf, lees verder (bron).
Lees ook de 22 makkelijke tips voor een betere gezondheid van Juglen Zwaan(bron).
Een gezond en natuurlijk normaal groet
Jolanda

Reacties