Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn maagzuur deel 2

In de blog 'ik heb reflux' kon je lezen dat mijn maagzuur weer ging opspelen, ondanks mijn omzwaai naar een natuurlijke eetleefstijl. Ben nu een maand verder en mijn maag is weer rustig wat heb ik er aan gedaan?

In mijn vorige blog hierover kon je lezen dat ik op onderzoek uit ben gegaan, ik stel mezelf altijd op de proef. Nu hoef ik niet opnieuw het wiel uit te vinden, veel natuur deskundiger zijn mij voor gegaan, zo eclectisch als ik ben haal ik daar mijn kennis vandaan en verzamel deze voor mijn eigen ervaring. De beste wetenschap ben je tenslotte zelf en deze ervaring kan je dan meenemen in de praktijk. Met dank aan de personen van mijn bronnen.

Wat heb ik gedaan om mijn maagzuur te stabiliseren?
De eerste 14 dagen nam ik wel mijn maagzuurremmer in, nam geen eiwitten in de vorm van yoghurt, ei, kwark, geitenkaas, geen alcohol (rode biologische wijn). Daarnaast nam ik ook 3 keer daags mijn minerale in 'multi mineral forte' van het merk Bonusan, 1 keer daags Zink 15mg (bron, bron) van het merk AOV, 1 keer daags vitamine B complex actief van het merk Vitals en magnesium citrate 200 mg. Deze had ik van het merk Solar, maar gezien het toch nog wat junk bevat is deze nu van mijn te aanbevelen lijstje gehaald.


Nu is magnesium wel een dingetje wat bij het kopen wel wat aandacht nodig heeft. We kunnen tegenwoordig zelfs potten magnesiumpillen kopen bij het tankstation. Monique van der Vloed ontdekte ook goed hoeveel meuk er verkrijgbaar is. Heel veel reguliere magnesiumsupplementen zitten vol met synthetische vulstoffen en zij kwam erg veel supplementen tegen die zelfs suiker ( maltodextrine) bevatte. Ook biologische en natuurlijke supplementen zijn geen heilige boontjes. Zo bevat de magnesium van het bekende merk SOLGAR ( 200 mg) anti klontermiddelen, glansmiddelen, en kleurstoffen. Magnesiumpillen zijn vrijwel overal verkrijgbaar in vele doseringen. Maar men moet zeer goed letten in de ingrediënten en de doseringen (bron). Welke magnesium voldoet bijv. voor je spieren? Zie video van Oscar Helm. 

Welken komen in aanmerking? Nu kwam ik erachter dat VSM ook magnesium heeft, er zijn er 2  soorten ook met celzout (Schüssler), celzouten zijn geen zouten, maar mineralen. Geen enkel celzout bevat zout, anders dan de naam doet vermoeden. VSM Magnesium Phosphoricum D6 heb je al voor minder dan 8€, ook is er een D30 potentie rond de 11€. Ik ben  persoonlijkvoorstander van de D30, daar deze potentie vorm maar 1 keer daags hoeft in te nemen. 

Dan hebben we het merk Vitakruid o.a. magenesium Tauraat voor de spieren/sport , magnesium Malaat (bron(aanbevolen door Oscar Helm zie video start video bij 5 min). Magnesium I- treonate voeding voor de hersenen deze ondersteund het geheugen en cognitieve functie, zou bescherming bieden bij dementie en parkison (bron), deze varieert in de prijs klassen. 

Let gewoon goed op de inhoud dat het echt natuurlijke bestanddelen betreft, geen synthetische meuk. 

Dan hebben we Royal green, deze naam kennen we van één van de beste varianten zuivere kokosolieRoyal Green waar Monique van der Veen het over heeft, levert niet alleen goede kokosolie, maar ook een groot scala aan pure, zuivere en biologisch gecertificeerde voedingssupplementen. De magnesium is zelfs zeer uniek.  HET EERSTE PRODUCT TER WERELD dat magnesium, vitamine D en ashwagandha in gecertificeerde biologische vorm levert. Dit betekent dat het niet meer puur en natuurlijker kan, zit wel een prijs kaartje aan. 


Zo, zie ik u denken,  dat is veel innemen! Ja dat klopt, zeker de eerste drie maanden, dan kan men kijken of je naar een onderhoudsdosering kan gaan. Maar werkt het ook? Jazeker, na 14 dagen ben ik gestopt met de maagzuurremmer en ben ik overgestapt naar de Betaine HCL & pepsine, laten we zeggen het natuurlijke alternatief voor het maagzuur. Ook hier is even een aandacht voor nodig, dat lees je in mijn vorige blog. Wat mij nu opvalt is nu ik deze zo een 14 dagen slikt, incl. ook nog met de andere genoemde supplementen, mijn ontlasting beter wordt, had zelfs een keer de sigaar gelegd, bij uitstek de beste drol, ken jij het verhaal van jouw drol? Nieuwsgierig? klik hier.

Maar er is nog een optie, optie 2 waar mijn voorkeur nu naar uit gaat, de celzouten van dr. Schussler.
Hierbij deed ik een ontdekking, wat zeer waardevol voor ons lichaam is. Waarom? 

Grofstoffelijke celzouten, denk hierbij aan alleen magnesium of zink, kunnen in een te hoge dosering schadelijk zijn. Een overmatig toevoer van calium kan bijvoorbeeld tot nierstenen leiden. Een teveel aan ijzer kan het hart, lever en alvleesklier beschadigen. Een teveel aan zink verstoort de stofwisseling van koper en belemmert daardoor de verwerking van ijzer in het lichaam. 

Met de celzouten volgens Schüßler, worden aan het lichaam in verdunde vorm celzouten toegevoegd die het lichaam niet prikkelen, omdat het de stoffen zijn die al in het lichaam bevinden! Bij de celzouten zijn altijd de basisch en een zuur element met elkaar verbonden, bijvoorbeeld magnesium-phosphoricum. Bij deze verbinding is er altijd een positief en een negatief deel, een elektrisch positief geladen ion en een elektrisch negatief geladen ion. 

Biochemie is een natuurlijke geneeswijze. Schüßler wist dat een stabiel gehalte aan mineraal zout in de cel onmisbaar is voor de gezondheid van de mens. Schüssler kende als ervaren homeopaat de mogelijkheden van verdunning. Dit heeft als voordeel dat de zouten niet via de maag hoeven worden opgenomen, waar de agressieve maagzuren de opname kunnen wijzigen of zelfs verhinderen. De celzouten worden via het mondslijmvlies opgenomen. Nog een voordeel van verdunning is dat er geen overdosering mogelijk is. 

Ook hier heb ik mij in verdiept en ben en mini opleiding gestart. Naar wat napluis werk en gezichtsanalyse, wist ik, dit heeft met mijn verzuurd lichaam te maken dat mijn reflux weer opspeelt. 
Geloof mij, ik denk dat 70% met een verzuurd lichaam rond loopt.

Wat heb ik nu gedaan, een pot Schussler mengesel voor ontslakken gekocht. De al gekochten minerale laten staan, behalve de Betaine HCL & pepsine en mijn lemon Olie van Doterra.
iedere ochtend drink ik op de nuchtere maag een klein glas lauw water met 2 druppels citroen olie van Doterra, dit geeft gelijk een schoonspoeling aan je darmen, het hecht zich aan het maagslijmvlieswand en helpt bij de spijsvertering, goed voor het immuunsysteem

Mijn ontdekking en korte ervaring met dr. Schussler vind ik effectiever, leuker is het is ook nog betaalbaar en veiliger.

Maar al met al met een klein beetje regulier, de natuur, juiste voeding en de juiste supplementen en niet onbelangrijk de juiste mentaliteit in mindset, geneest je pas echt je lichaam, door de oorzaak op natuurlijke wijze aan te pakken en niet de kwaal. Over langer termijn kan ik nog niet praten, maar ben zeer tevreden over wat nu bereikt is. Ik hoop zo het watervat weer gevuld te krijgen. 


Jolanda
Adviserende praktijk Natuurlijk Normaal

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kanker & voeding deel 1

Zoek geraakt Ritme. 16 mei 2018.
Vandaag trof ik in mijn mailbox een boodschap van Richard de Leth over eerste hulp bij kanker. Hij deelde in zijn nieuws brief over zijn gewaardeerde collega Henk Fransen deed na zijn afstuderen als arts 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. In die jaren had Henk ook een eigen praktijk waarin hij mensen met kanker op weg hielp in de grote hoeveelheid aan alternatieve mogelijkheden.
Zoals ik al eerder aangaf, leer ik veel van mensen zoals Richard, het draagt veel bij aan mijn studie natuurvoedingsadviseur. Ik heb mij dan ook aangemeld voor de gratis film van Henk Fransen. Deel 1 ‘versterkt het genezend vermogen, klinkt voor mij niet onbekend. Toch bracht deze video mij weer iets nieuws.

We zetten de deur open naar ontstekingen. Maar deze wordt ook onder druk gezet door ons 24 uurs economie. We gaan allang niet meer met de kippen op stok, eigenlijk rijden we dagelijks door rood. Hierdoor zetten we de deur open i…

Ik heb Reflux

Veel mensen kampen met maagzuur klachten, 'reflux', krijgen maagzuurremmers. Maar veelal heb je een te kort aan maagzuur, das gek en je krijgt maagzuurremmers. Wat gaat er mis?
In 2008 kreeg ook ik de diagnose reflux, dus aan de  maagzuurremmers, in 2010 veranderde ik van voedingspatroon en het stabiliseerde. Tot de klad er weer langzaam in kwam, ik in de overgang kwam en hopa daar begon het weer. In mei 2017 was het genoeg de switch moest nu voorgoed om, dus mijn leefwijzer voorgoed aangepast. Mijn maag stabiliseerde weer.......... zou je denken.
Nou, nee niet helemaal, ik bemerkte zo nu en dan dat bij sommige eiwit producten toch iets last had, kwam op ging weg bleef tijdlang weg tot 8 aug jl. even langs de huisarts, toch weer mijn reflux, maagzuurremmers. Hoe kan dat nu bij een natuurlijk normaal eetpatroon? Het maakt niet uit hoe gezond je eet, als je lichaam het niet of nauwelijks opneemt kan het lichaam er niets mee. Dat is nu net wat er bij mij speelt. Maar Jolanda zou Jo…