Worden we wakker?

Voeding als medicijn in de uitzending van dokters van morgen, ik werd er blij van. Eindelijk worden we wakker. De uitzending laat zien met het pioppidieet, dat je wel degelijk je voeding als medicijn kan gebruiken. Met o.a.een cardioloog uit Engeland laat deze uitzending zien hoe het werkt met het Pioppidieet.

Persoonlijk vind ik de naam pioppidieet, niet zo passen, het is een leefstijl een mediterraanse leefstijl. Pioppi is een plaats in Italië. Het zou zo in de blue zone kunnen waar mensen ook zeer oud worden zonder medicatie, maar door voeding hun medicijn te laten zijn (bron blue zone) .

Cardioloog Aseem Malhotra (bron) is te zien in de uitzending van dokters van morgen over voeding als medicijn. Steeds meer artsen keren weer terug naar de leer van Hippocrates "laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding" .  Deze leer zijn we langzaam verloren geraakt met de ontdekking van penicilline. Waar voor 1900 de mens stierf aan infectie ziekte, zo sterft de mens naar 1900 aan welvaart ziekte, zijn we met ons allen zieker dan ooit.  

Omdat we voeding zijn gaan vervangen door een pilletje. hiermee artsen voeding uit het oog en hoofd verloren en er ook geen leerweg meer in kregen, zijn we er echt niet gezonder op, ondanks we ouder worden. Maar een ding is er wel gezonder op geworden, economisch gaat het goed! Zorg zit in de marktwerking.

Het leuke vond ik, dat dr Aseem alle half volle producten van tafel haalde, waarop een van de kandidaten zei, heh, dat klopt niet met de schijf van 5, nee dat klopt! Hij legt ook uit waarom.
Klik hier voor de uitzending, echt de moeite waard.

Maar het tij keert, mensen worden langzaam wakker en willen af van de pillen van obesitas, maar hoe? Dat is vaak nog wel een strijd en zeker niet eenvoudig. Je wordt ook constant de verkeerde kant opgetrokken en op een dwaalspoor gebracht. Dan heb ik het nog niet eens over dat, het de ene keer zo moet en de andere keer sus moet, erg verwarrend. Een ding is zeker, de wetenschap heeft zich wat voeding betreft allang achterhaald. Wel staat voeding in de kinderschoenen, dit maakt het dus ook lastig, het veranderd hierdoor telkens.

Daarom een ezelsbrug , "hoe meer bewerkt, hoe meer het je beperkt", "hoe verse hoe beter, simpel toch? Hou je aan de wet van de natuur. 

Zoek naar een natuurlijke leefstijl die bij jou past en je zal zien dat het echt niet lastig is.
Aseem in 4.14 min.


Jolanda
Adviespraktijk Natuurlijk Normaal




Reacties

  1. Leerzaam verhaal en op de film prima verteld, echter de voeding industrie heeft ons doen geloven dat vele producten gezond zijn, en goed voor de lijn.
    Ben heel bang dat vele artsen hier nog niet klaar voor zijn, maar het begin is er.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten