Allemaal aan de pillen, LDL-cholesterol aangescherpt, truc van Big Pharma

Als je hart maar goed tikt, tikt de kassa van de big pharma niet. Ze doen er alles aan om de wending van de groene goeroes tegen te werken. Want wie gezond eet daarvan tikt het hart in een goed ritme

Juglen Zwaan van aHealthylife.nl gaat hier uitgebreid op in, in zijn nieuwsbrief.

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier...

Allemaal aan de pillen?

Beste lezer,

Deze week stond in de krant dat de richtlijn voor een gezond cholesterol is aangescherpt. Waar iemand vroeger nog een gezond LDL-cholesterol niveau had bij 2,5 mmol/L, is dat nu opeens gevaarlijk hoog. De richtlijnen schrijven nu voor dat ons LDL-cholesterol onder de 1,8 moet zijn. Dat betekent dat heel veel mensen aan de medicijnen zouden moeten om aan de richtlijnen te voldoen. Wat is hier aan de hand? We bespreken het in deze nieuwsbrief.
Toen ik de richtlijnen erbij pakte, bleek dat het nieuwe advies geldt voor mensen jonger dan 70 jaar, waarbij een hart- en vaatziekte is vastgesteld (1). De norm van 1,8 werd al langer door cardiologen gehanteerd, maar het is de bedoeling dat artsen dit nu overnemen. Sommige artsen zijn het hier niet mee eens en noemen de verlaging een truc van Big Pharma om meer van hun nieuwere typen cholesterolverlagers aan de man te brengen (2).
In Nederland slikken op dit moment 2 miljoen mensen een cholesterolverlager (3). Bijna 80% van de mensen die ermee stoppen, doen dit vanwege de heftige bijwerkingen van dit medicijn (4). Uit een studie van zeer goede kwaliteit zou blijken dat statines je leven met 3 – 4 dagen zouden verlengen (5). Als dat waar is, dan betalen patiënten wel een hoge prijs in de vorm van bijwerkingen.
Laag cholesterol ook niet gezond
Vorige maand is er net een studie uitgekomen, waaruit blijkt dat vrouwen die een laag LDL-cholesterol hadden, een hoger risico lopen op het krijgen van een beroerte (6). Steeds meer moderne onderzoekers roepen dat niet cholesterol de boosdoener is, maar ontstekingen aan hart- en bloedvaten (7). Statines kunnen de ontstekingen in het lichaam verminderen (8), maar dat kan ook op een natuurlijke manier met voeding (9).
Trucs met cijfers
Recent liet arts en hoogleraar Hanno Pijl in Radar zien dat cholesterolverlagers niet zo krachtig werken als wordt voorgespiegeld (10). Door te goochelen met cijfers lijkt een relatieve verlaging heel wat, maar in absolute zin is het klein. Volgens Hanno worden voor elke 7 mensen die er baat bij hebben 91 patiënten onterecht behandeld. Deze groep heeft wel te maken met de nadelen van cholesterolverlagers zoals spierpijn, geheugenklachten en darmklachten (1112). Ook mensen die de natuurlijke rode gistrijst als cholesterolverlager gebruiken kunnen te maken krijgen met de bijwerkingen die normale statines kennen (13). Om deze reden ben ik een groot voorstander van de natuurlijke aanpak met voeding en leefstijl. Cholesterol kan op tientallen manieren natuurlijk worden verlaagd, zie voor een uitgebreide uitleg dit artikel.
Geen vrienden meer met Google
De afgelopen week schrok ik mij rot! Ik zat achter de computer en zag dat onze site geen bezoekers meer krijgt van google. Uit nadere inspectie bleek dat Google haar algoritme deze week heeft voorzien van een update (14). Hierdoor worden overheidssites nu voorgetrokken. Wie nu zoekt op een gezondheidsterm in Google zal aHealthylife niet snel meer tegenkomen. Wel de Hartstichting (die margarine promoot), Becel en het Voedingscentrum. Het is een grote tegenvaller, want we kregen zeker 6 miljoen unieke bezoekers per jaar van Google. Hier is dus een abrupt einde aan gekomen. Mocht je nog een Google-expert weten die aHealthylife kan helpen, dan houden we ons aanbevolen…
Gezonde groet,
Juglen Zwaan 
aHealthylife.nl
Nieuwe producten in de webwinkel
We hebben niet stilgezeten en weer nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment van de webwinkel:
Greenpan keramische pannenset geschikt voor inductie - Gezond kokenMicrozilver tandenborstels (ook voor elektrisch) - Bacteriedodende tandenborstelsDe #1 natuurlijke zonnebrandcrème in de wereld - Beste volgens de EWGOzongeneratoren - Spoedig meer over de toepassingen hiervan!Luchtkwaliteitsmeters voor in huis - Zie hoeveel fijnstof in je huislucht zit
Luchtreinigers van Winix (tegen hooikoorts) - Filter fijnstof en pollen uit de luchtTDS meter voor het meten van waterkwaliteit - Hoe vervuild is je water?Biologisch kokoswater - Hydraterend en goede dorstlesser
Spreuk van de weekSlechte tijden kunnen soms het pad verlichten naar betere tijden. Zeker als je op zoek gaat naar het licht.

Volg aHealthylife op de Sociale Media

Facebook Twitter Youtube Instagram Pinterest Google Linkedin

Steun aHealthylife en bezoek de webwinkel:

Bio olijfolie 

Meer info

Zerowater filter 

Meer info
Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar vrienden en/of kennissen, delen is vermenigvuldigen...
Wij nemen je privacy serieus. Zie onze privacyverklaring voor meer details.
Aanbiedingen in onze nieuwsbrief zijn geldig t/m de volgende nieuwsbrief: dit is altijd een week.
Deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Wil je hem ook wekelijks in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier gratis en voor niets aan!

Reacties