Doorgaan naar hoofdcontent

Ja, maar en kanker deel 2.

In deel 1 kon u lezen hoe voeding belangrijk kan zijn bij de genezing van kanker. Maar het heeft meer nodig om tot een genezing te komen. Wat heeft o.a. de "ja maar", nu met kanker te maken? Dit legt HenkFransen weer zeer mooi uit. Ook hier leerde ik weer van. Want ook ik zegt altijd, waar je een ja maar neer zet, blokkeer je iets, dan laat je het niet stromen. Tot ik laatst zelf in de, ja maar ging, hoe? Dit lees je in deze blog. Lichaam, voelen, denken, relatie en je Ziel behoren in harmonie te zijn. Zo kan jij je zelf genezen ook Kanker, bijzonder, maar zeker zo logisch.


Voelen is letterlijk emotionele voeding, waar we ons ook mee kunnen vergiftigen. We hebben toxische emotie, relatie en gedachten. Liefde is afstemmen op behoeftes, veel mensen zijn het contact met behoeftes kwijt geraakt. Wanneer mensen contacten hebben met hun behoeftes weten ze vaak niet hoe ze daar goed voor moeten zorgen, laat staan erover te communiceren op een manier waarmee je, jezelf of  anderen kan verrijken. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor deze behoeftes.

Als je invulling geeft aan je behoeftes en of die van een ander verrijk jij jezelf dat is een enorme zelfgenezend niveau. Helaas zijn we ook dit natuurlijke contact kwijt geraakt. omdat we hier al op jonge leeftijd van afgeschreven zijn. Henk vertelt een mooi voorbeeld hiervan in zijn video. 

Omdat behoeftes op jonge leeftijd niet worden vervuld, bijv. het huilen van een baby die honger heeft, maar een moeder wordt geleerd op gezette tijden te voeden, heeft al gevolgen. Kortom als gevoelens keer op keer niet worden ingevuld, slaan de behoeftes dood.

Wanneer er wel aan die behoeftes wordt voldaan krijgt het de vervulling van vreugde, voldaanheid, liefde, verbondenheid. Kortom, alle deze emotie's, wat uit medisch onderzoek is bewezen, zal het immuunsysteem versterken de levenskracht verhogen.

Wanneer die behoefte niet worden voldaan, wordt het primitieve brein geactiveerd (oerbrein). Gaat de mens in de overlevingsstand, denken in beperkingen (pessimisme), ook in de, 'ja maar', Er zijn wanneer er een gat zit in die behoeftes allerlei trainingen voor, die niet zullen aanslaan omdat het veel dieper ligt. 

Hier kom ik uit op mijn," ja maar":  Dit ondervond ik zelf aan de lijve bij een training op het werk, op werkniveau dan. Waar ik halve wegen de training geĆÆrriteerd raakte en er wat van zei. Ook ik ging in de ja maar.... waarop de trainer, het zelfde antwoordde wat ik altijd zegt, kreeg het dus terug gekaatst šŸ™….

Nu snap ik na het zien van de video, waarom ik in de 'ja maar' schoot, in 14 jaar werd er niet aan onze behoeftes voldaan op het werk, het zat dus dieper. De trainer hamerde op iets ipv die 'ja maar' te ontpluizen, wat dus een andere kant opging en ik er wat van zei, we kwamen dus niet bij het werkelijke gevoel uit, laat staan tot de juiste oplossing. Want wat de trainer ons aanreikte deden we al 14 jaar zonder succes en eens houd dat het op. Niet alle behoeftes kunnen beantwoord worden toch? Zeker als er 350 mensen hiermee bereikt moet worden om aan de behoefte van de receptionistes te voldoen. Voor mij werken namelijk dan 2 magische woorden heel goed, loslaten en accepteren.  Wanneer je dat kan, kan je ook sommige behoeftes loslaten en accepteren dat deze niet in vervulling gaan. Henk legt dit ook mooi uit en hoe je de mensen met een beperkte gedachten kan bereiken.

Gedachten zijn de brug tussen de ziel en het lichaam. Tal van oude traditie zeggen dat de mens, geest is, die incarneert op aarde in een lichaam. om daar uitdrukking te geven aan die ziel, dat doet de mens door middel  van overtuiging, door middel van zijn gedachten. Overtuigingen waarin de mens overmaten in gelooft. Gedachten zijn instrumenten een scheppende kracht. Henk verteld een zeer mooi voorbeeld van een patiĆ«nt in zijn praktijk. Hoe de kracht van een overtuigingsgedachten krachtig is en aanzet tot zelfgenezing, samen met de chemokuur. Gedachtekracht is zeer sterk, zeker als je er in geloofd.

Mensen die getroffen worden door kanker krijgen dit vaak door een opeenstapeling van emotionele factoren. Dit is dus kort samengevat wat Henk verteld in zijn videoboodschap. Neem de moeite en kijk deze eens. Ik vond het weer verrijkend. Sterke Groet
Jolanda

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kanker & voeding deel 1

Zoek geraakt Ritme. 16 mei 2018.
Vandaag trof ik in mijn mailbox een boodschap van Richard de Leth over eerste hulp bij kanker. Hij deelde in zijn nieuws brief over zijn gewaardeerde collega Henk Fransen deed na zijn afstuderen als arts 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. In die jaren had Henk ook een eigen praktijk waarin hij mensen met kanker op weg hielp in de grote hoeveelheid aan alternatieve mogelijkheden.
Zoals ik al eerder aangaf, leer ik veel van mensen zoals Richard, het draagt veel bij aan mijn studie natuurvoedingsadviseur. Ik heb mij dan ook aangemeld voor de gratis film van Henk Fransen. Deel 1 ‘versterkt het genezend vermogen, klinkt voor mij niet onbekend. Toch bracht deze video mij weer iets nieuws.

We zetten de deur open naar ontstekingen. Maar deze wordt ook onder druk gezet door ons 24 uurs economie. We gaan allang niet meer met de kippen op stok, eigenlijk rijden we dagelijks door rood. Hierdoor zetten we de deur open i…

Ik heb Reflux

Veel mensen kampen met maagzuur klachten, 'reflux', krijgen maagzuurremmers. Maar veelal heb je een te kort aan maagzuur, das gek en je krijgt maagzuurremmers. Wat gaat er mis?
In 2008 kreeg ook ik de diagnose reflux, dus aan de  maagzuurremmers, in 2010 veranderde ik van voedingspatroon en het stabiliseerde. Tot de klad er weer langzaam in kwam, ik in de overgang kwam en hopa daar begon het weer. In mei 2017 was het genoeg de switch moest nu voorgoed om, dus mijn leefwijzer voorgoed aangepast. Mijn maag stabiliseerde weer.......... zou je denken.
Nou, nee niet helemaal, ik bemerkte zo nu en dan dat bij sommige eiwit producten toch iets last had, kwam op ging weg bleef tijdlang weg tot 8 aug jl. even langs de huisarts, toch weer mijn reflux, maagzuurremmers. Hoe kan dat nu bij een natuurlijk normaal eetpatroon? Het maakt niet uit hoe gezond je eet, als je lichaam het niet of nauwelijks opneemt kan het lichaam er niets mee. Dat is nu net wat er bij mij speelt. Maar Jolanda zou Jo…

Mijn maagzuur deel 2

In de blog 'ik heb reflux' kon je lezen dat mijn maagzuur weer ging opspelen, ondanks mijn omzwaai naar een natuurlijke eetleefstijl. Ben nu een maand verder en mijn maag is weer rustig wat heb ik er aan gedaan?

In mijn vorige blog hierover kon je lezen dat ik op onderzoek uit ben gegaan, ik stel mezelf altijd op de proef. Nu hoef ik niet opnieuw het wiel uit te vinden, veel natuur deskundiger zijn mij voor gegaan, zo eclectisch als ik ben haal ik daar mijn kennis vandaan en verzamel deze voor mijn eigen ervaring. De beste wetenschap ben je tenslotte zelf en deze ervaring kan je dan meenemen in de praktijk. Met dank aan de personen van mijn bronnen.

Wat heb ik gedaan om mijn maagzuur te stabiliseren?
De eerste 14 dagen nam ik wel mijn maagzuurremmer in, nam geen eiwitten in de vorm van yoghurt, ei, kwark, geitenkaas, geen alcohol (rode biologische wijn). Daarnaast nam ik ook 3 keer daags mijn minerale in 'multi mineral forte' van het merk Bonusan, 1 keer daags Zink 15mg…