Hoe boert u?

Met dank aan Politiek nu Nederland voor het mogen plaatsen van deze posts.

Koe gezond, boer gezond, grond gezond,vlees gezond, ecologisch systeem weer op orde, beter voor mens en natuur. Deze kant moeten we weer op. Gelukkig zien veel boeren dat in. Als wij als mensen nu ook meer duurzaam inkopen bij zulke boeren, wordt het op den duur voor iedereen ook betaalbaarder. U vraagt zij draaien. Less is more, is hier de les.

De familie van de Voort van de biologische kaasboerderij (eigen merk 'Remeker) 'de groote Voort', is zo een bedrijf die het roer heeft omgegooid en met succes. Een voorbeeld voor vele boeren en voor onze Overheid in zaken de CO2 en het welzijn van natuur, mens en dier. ' 

Als we tegen de wetten van de natuur blijven ingaan breekt eens de tijd aan, dat we gaan beseffen dat geld niet eetbaar is!

Deze boeren familie die al boert sinds 1650 was 2 keer in het tv programma "onze boerderij" van de KRO te zien. Zij laten letterlijk Yvon Jaspers een poepje ruiken. 

Deel 1 van 13 sept 2020, klik hier ( start bij 1:30- 6:15 min en 25:04-31:00), 14 jaar geleden gooide zij het roer om en dit heeft gewerkt. Door zijn koeien en de natuur te observeren, leerde hij veel. Zoals hoe belangrijk de horens van de koe waren en waarom. Waarom zij hun koeien kruiden geven. Hoe de kaas beter en natuurlijke ging smaken. Kortom door de wetten van de natuur te volgen, werd hun boeren bedrijf natuurlijk efficiĆ«nt.

In deel 2 van 27 sept 2020, klik hier (start bij 7:25 min-15:55 min en 33:24-38:29), laat de boer Yvon letterlijk een poepje ruiken. Deze boer laat Yvon zien, hoe de poep duurzaam werd, door de koe alleen gras te laten eten. De grond na 4 jaar verbeterde door niet meer te ploegen, maar de regenworm zijn werk laat doen.  Deze worm op zijn beurt zorgde dat er lucht in de bodem kwam, de bodem voor jouw gaat werken. Wormen maken bij een niet omgeploegde grond humus, humus is weer belangrijk voor de bodem, dan is de bodem in balans. Is de bodem gezond en in balans, vind je dat terug in de pens van de koe en de koe blijft gezonder. Gezonde koe levert poep wat niet ruikt, maar meer naar gras ruikt. Deze mest levert mestkevers op, dit zorgt weer voor Roeken die de kevers eten en de hopen uit elkaar trekt en de cirkel is weer rond doordat er een match is met de poep en de grond. Deze boer verlaagd hierdoor zijn kosten, hij hoeft niet meer te ploegen, zijn grond niet meer te beregenen, zijn koeien hebben geen klauw problemen en er is geen melkziekte en zeker minder C02. 

Ik raad iedere minister, boeren en alle andere mensen, de tv uitzending te gaan bekijken. Ervaar ook hoe boeren hun roer, soms met drastische gevolgen door de overheid omgooien. Ook het toekomstige varkensbedrijf uit Twente, waar ik geen vlees van wil, less is more. Want als dit de toekomst wordt voor de varkens.......šŸ¤”, mag toch hopen van niet. Waar is de tijd gebleven dat, varkens vroeger als huisdier gehouden werden. Loslopen op die kleine meters? Vergeet de zoƶnose niet. Varkens zijn van nature nieuwsgierig, in een prikkelarme omgeving daar worden zij niet gelukkig van. Ze menen dat ze goed zijn voor hun dieren, maar less blijft more. Het blijft tegen de wet van de natuur ingaan. Ten eerste is de zeug in de loop der tijd, vele maten meer geworden dan natuurlijk hoort en krijgen ze meer biggetjes dan natuurlijk. 1⭐ is voor mij geen ster voor geen enkel dier, die niet echt hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. 

Het beste vlees en gezond vlees, zit aan loslopend ontwikkeld spier van een dier, voedzaam vlees in balans. Wij zelf eten alleen maar vlees van dieren die natuurlijk mogen leven, beter voor het dier, maar ook voor jouw lijf en dan is minder vlees al genoeg, less is more. Win win situatie voor, dier, mens en natuur. Al bedoelen ze het goed, het blijft onnatuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk, 1⭐ is al beter dan geen, ut kan erger, maar ook (veel) beter. Dat laten de biologische boeren zeker zien. Geef aan hun gehoor!

                        Over zoƶnose gesproken, bekijk deze korte animatie video 

Uitgebreide uitleg over zoƶnose welke ziektes van dier op mens worden overdragen enz  klik hier


Reacties