De Kokosolie jungle


De dubieuze wereld achter kokosolie. Niet alleen de voedselindustrie wil een graantje meepikken van de populariteit, ook andere uitbaters ( toko’s en buitenlandse winkels) die eigenlijk al jarenlang potten kokosolie in een stoffig hoekje hebben opgestapeld, zijn gaan profiteren van de kokosolie-trend. Met gevolg, dat een complete wildgroei is ontstaan waarin niet al te beste soorten worden aangeboden, voor soms zeer hoge bedragen. 

Door Oscar Helm zijn nieuwsmail kwam ik achter de de wild groei in kokosolie.
Tjonge wat een jungel is dat zeg, dat wist ik niet, dus ben weer eens zelf op onderzoek uit gegaan. Ik gebruik zelf ook kokosolie, om te bakken, frituren en op brood. Maar wat ik heb is gewoon troep. Dus weg ermee.

Ik kwam op de site van Monique van der Vloed. Zij schrijft o.a.
"Niet alleen de voedselindustrie wil een graantje meepikken van de populariteit, ook andere uitbaters ( toko’s en buitenlandse winkels) die eigenlijk al jarenlang potten kokosolie in een stoffig hoekje hebben opgestapeld, zijn gaan profiteren van de kokosolie-trend. Met gevolg, dat een complete wildgroei is ontstaan waarin niet al te beste soorten worden aangeboden, voor soms zeer hoge bedragen. 
Juist deze wildgroei heeft ervoor gezorgd dat er ontzettend veel verwarring heerst rond kokosolie. Ook zijn er vreselijk veel varianten op de markt gebracht die de voedingswaarde hebben van een pakje croma. Om aan de inmiddels bizarre vraag te kunnen voldoen, zijn er snellere, massale producties ontstaan. En allen claimen van alles en nog wat op hun verpakkingen. Van 100% kokosolie tot “ koud geperst”. Verpakkingen bezitten prachtige vrolijke illustraties van mooie kokosnoten, en de verhalen zijn zo mooi dat je het direct wilt geloven. Wat klopt ervan? En hoe zit het nu met ontgeurde soorten? Een verhelderend artikel waarin alles op een rijtje wordt gezet".
Lees haar hele story voor u kokosolie koopt wat gewoon troep is en waar u op moet letten. Want zegt nu zelf wilt u van deze kokosnoten, kokosolie? 

Jolanda Adviserende en ondersteunende praktijk Natuurlijk Normaal

Reacties