Oké, alle verandering is moeilijk. Ons lichaam is evolutionair voorgeprogrammeerd om suiker lekker te vinden ( alleen dan wel zo als de natuur het bedoeld heeft). En dat maakt het voor veel mensen heel moeilijk om op te geven. Zeker met al die verleidingen en dan ook nog eens het gebrek aan kennis hiervan. Op feestjes zul je jezelf dus regelmatig in discussie vinden, met jezelf en met mensen die vinden dat je doorslaat. De term ‘doe niet zo ongezellig neem een gebakje’, krijg je dan naar je hoofd geslingerd. Je moet het dus niet alleen opnemen tegen je eigen oerbrein maar ook af en toe tegen de samenleving.
Het afzweren van suiker
Wanneer je suiker gaat afzweren (of
fysiek niveau kan dit al in drie weken), gaat je lichaam je daarna zelfs helpen
om dit vol te houden. Je gaat er zelfs minder naar verlangen. Wanneer je dan
ook je lichaam gaat voeden met maaltijden vol groenten en lekker klaargemaakte
eiwitten en gezonden vetten, taal je er op den duur niet meer naar. Je gaat
zelfs je gezonde bord met eten wat je lichaam voedt i.p.v. vult lekkerder vinden.
Heb jij wel eens een
snaaiaanval vlak na het eten of een flinke energiedip? Wat gebeurt er dan en
hoe werkt het? Je voelt vermoeidheid, maar eigenlijk is het een
bloedsuikerissue waar je lijf mee kampt. Op dat moment is je bloedsuikerspiegel
zo ver gezakt dat je lichaam heel even last heeft (of eigenlijk denkt te
hebben) van energietekort.
Waarom zakt de bloedsuikerspiegel dan zo hard en hoe kan je dit voorkomen? Welke paniek oplossing heeft de alvleesklier hiervoor? Hoe voorkom ik insulineresistentie (voorstadium van diabetisch type 2)? Hoe test ik of ik een verstoorde bloedsuikerspiegel hebt? klik hier.
Reacties
Een reactie posten