Doorgaan naar hoofdcontent

Kennis verandert

Het valt ook niet mee, kennis verandert voortdurend, door nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen. Het moet dan ook geregeld bijgespijkerd worden. Vandaar dat we ook zoveel veranderingen in voeding zien, ook vanwege de kennis die we steeds meer ontwikkelen. Ook ik verdiep mij steeds in die nieuwe ontwikkeling en moet dat ook mijn kennis weer aanpassen. Wat eens geleerd is, moet opnieuw tot je genomen worden. Dit maakt het er voor de huidige mens niet eenvoudige op. Waar kunnen we het beste op letten?

Wist je dat in de reguliere wereld artsen niet echt een vorm van een nascholing hebben?
Met alle respect voor de dokteren in ons land maar helaas zijn ze niet allemaal goed op te hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied, laat staan voeding. Voeding krijgt zo weinig aandacht, laat staan in de preventie van klachten én bij het oplossen van klachten.

Toen ik bij een workshop zat van Richard de Leth, vroeg iemand aan Richard hoe zit het nu met het ei en cholesterol? Want de huisarts waarschuwde hem nog steeds voor het ei en cholesterol, terwijl deze wetenschap allang weer is achterhaalt en het ei dus helemaal niet zo slecht is (bron). Het ei net als ons vet, kampen nog steeds aan die slechte imago. Dus het klopt dat artsen weinig kaas van voeding hebben helaas, laat staan welke geneeskracht een ei heeft. (bron).

Oscar Helm zegt het volgende hierover:
De meeste gezondheidsadviezen zijn er niet op gemaakt om je een optimale gezondheid te bezorgen. Ze doen slechts het minimale. Ze zijn net niet genoeg om je écht te helpen.

Het is alsof je een kapotte band plakt, je weet dat het even helpt maar eigenlijk heb je gewoon een nieuwe binnenband nodig. De meeste mensen die kampen met overgewicht realiseren zich dat helaas niet”.

Richard de Leth zegt hier ook het volgende over:
Voeding en gezondheid lijken vandaag de dag losgekoppeld. Veel mensen eten in dienst van hun smaak, niet in dienst van hun lichaam. Het moet vooral lekker zijn.
Of het ook gezond is? Daar denken we minder over na.  Dat is niet zo vreemd.  Want je krijgt nergens informatie over gezonde voeding. Of eigenlijk: overal en nergens - met als eindresultaat dat je het nog niet weet.

Volgens artsen en instituten als Voedingscentrum Nederland krijgen we alle nodige voedingsstoffen binnen als we maar ‘gevarieerd’ eten.

Dat klopt.
Maar niemand snapt dit principe.
En mensen doen het dus verkeerd (want variatie met je broodbeleg is geen variatie).

Ik durf te stellen dat wij Nederlanders véél te eenzijdig eten. Zo staan brood, melk en margarine dagelijks op het menu, omdat dit ons (ten onrechte) wordt geadviseerd als zijnde optimale voedingsstoffen”.
Waarom leven zoveel mensen dan onnatuurlijk? Omdat ze niet beter weten.
Een gezond en slank lichaam is het resultaat als je aansluit bij jouw natuur”

Mooi gezegd van Richard en Oscar vind u ook niet? Klopt ook want niet ieder lichaam is geschikt voor bijv. Broccoli. Waar draait het dan wel om? Het gaat om de juiste begeleiding met het juiste stappenplan. Die u niet gaat vinden in de regulieren wereld en of reguliere diëtiste.
Ieder mens is uniek, met zijn eigen barcode, daarin ook zijn eigen natuurlijke voeding, daarom is het belangrijk om weer in dienst van je lichaam te eten, om zo te voelen welke natuur wet jouw kan voeden en slank en fit kan houden. Onthoud de vuistregel “Vuistregel is dan ook, volg de wet der natuur en je loopt goed”.

Jolanda
Adviserende praktijk


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kanker & voeding deel 1

Zoek geraakt Ritme. 16 mei 2018.
Vandaag trof ik in mijn mailbox een boodschap van Richard de Leth over eerste hulp bij kanker. Hij deelde in zijn nieuws brief over zijn gewaardeerde collega Henk Fransen deed na zijn afstuderen als arts 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. In die jaren had Henk ook een eigen praktijk waarin hij mensen met kanker op weg hielp in de grote hoeveelheid aan alternatieve mogelijkheden.
Zoals ik al eerder aangaf, leer ik veel van mensen zoals Richard, het draagt veel bij aan mijn studie natuurvoedingsadviseur. Ik heb mij dan ook aangemeld voor de gratis film van Henk Fransen. Deel 1 ‘versterkt het genezend vermogen, klinkt voor mij niet onbekend. Toch bracht deze video mij weer iets nieuws.

We zetten de deur open naar ontstekingen. Maar deze wordt ook onder druk gezet door ons 24 uurs economie. We gaan allang niet meer met de kippen op stok, eigenlijk rijden we dagelijks door rood. Hierdoor zetten we de deur open i…

Ik heb Reflux

Veel mensen kampen met maagzuur klachten, 'reflux', krijgen maagzuurremmers. Maar veelal heb je een te kort aan maagzuur, das gek en je krijgt maagzuurremmers. Wat gaat er mis?
In 2008 kreeg ook ik de diagnose reflux, dus aan de  maagzuurremmers, in 2010 veranderde ik van voedingspatroon en het stabiliseerde. Tot de klad er weer langzaam in kwam, ik in de overgang kwam en hopa daar begon het weer. In mei 2017 was het genoeg de switch moest nu voorgoed om, dus mijn leefwijzer voorgoed aangepast. Mijn maag stabiliseerde weer.......... zou je denken.
Nou, nee niet helemaal, ik bemerkte zo nu en dan dat bij sommige eiwit producten toch iets last had, kwam op ging weg bleef tijdlang weg tot 8 aug jl. even langs de huisarts, toch weer mijn reflux, maagzuurremmers. Hoe kan dat nu bij een natuurlijk normaal eetpatroon? Het maakt niet uit hoe gezond je eet, als je lichaam het niet of nauwelijks opneemt kan het lichaam er niets mee. Dat is nu net wat er bij mij speelt. Maar Jolanda zou Jo…

Mijn maagzuur deel 2

In de blog 'ik heb reflux' kon je lezen dat mijn maagzuur weer ging opspelen, ondanks mijn omzwaai naar een natuurlijke eetleefstijl. Ben nu een maand verder en mijn maag is weer rustig wat heb ik er aan gedaan?

In mijn vorige blog hierover kon je lezen dat ik op onderzoek uit ben gegaan, ik stel mezelf altijd op de proef. Nu hoef ik niet opnieuw het wiel uit te vinden, veel natuur deskundiger zijn mij voor gegaan, zo eclectisch als ik ben haal ik daar mijn kennis vandaan en verzamel deze voor mijn eigen ervaring. De beste wetenschap ben je tenslotte zelf en deze ervaring kan je dan meenemen in de praktijk. Met dank aan de personen van mijn bronnen.

Wat heb ik gedaan om mijn maagzuur te stabiliseren?
De eerste 14 dagen nam ik wel mijn maagzuurremmer in, nam geen eiwitten in de vorm van yoghurt, ei, kwark, geitenkaas, geen alcohol (rode biologische wijn). Daarnaast nam ik ook 3 keer daags mijn minerale in 'multi mineral forte' van het merk Bonusan, 1 keer daags Zink 15mg…