Kennis verandert

Het valt ook niet mee, kennis verandert voortdurend, door nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen. Het moet dan ook geregeld bijgespijkerd worden. Vandaar dat we ook zoveel veranderingen in voeding zien, ook vanwege de kennis die we steeds meer ontwikkelen. Ook ik verdiep mij steeds in die nieuwe ontwikkeling en moet dat ook mijn kennis weer aanpassen. Wat eens geleerd is, moet opnieuw tot je genomen worden. Dit maakt het er voor de huidige mens niet eenvoudige op. Waar kunnen we het beste op letten?

Wist je dat in de reguliere wereld artsen niet echt een vorm van een nascholing hebben?
Met alle respect voor de dokteren in ons land maar helaas zijn ze niet allemaal goed op te hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied, laat staan voeding. Voeding krijgt zo weinig aandacht, laat staan in de preventie van klachten én bij het oplossen van klachten.

Toen ik bij een workshop zat van Richard de Leth, vroeg iemand aan Richard hoe zit het nu met het ei en cholesterol? Want de huisarts waarschuwde hem nog steeds voor het ei en cholesterol, terwijl deze wetenschap allang weer is achterhaalt en het ei dus helemaal niet zo slecht is (bron). Het ei net als ons vet, kampen nog steeds aan die slechte imago. Dus het klopt dat artsen weinig kaas van voeding hebben helaas, laat staan welke geneeskracht een ei heeft. (bron).

Oscar Helm zegt het volgende hierover:
De meeste gezondheidsadviezen zijn er niet op gemaakt om je een optimale gezondheid te bezorgen. Ze doen slechts het minimale. Ze zijn net niet genoeg om je écht te helpen.

Het is alsof je een kapotte band plakt, je weet dat het even helpt maar eigenlijk heb je gewoon een nieuwe binnenband nodig. De meeste mensen die kampen met overgewicht realiseren zich dat helaas niet”.

Richard de Leth zegt hier ook het volgende over:
Voeding en gezondheid lijken vandaag de dag losgekoppeld. Veel mensen eten in dienst van hun smaak, niet in dienst van hun lichaam. Het moet vooral lekker zijn.
Of het ook gezond is? Daar denken we minder over na.  Dat is niet zo vreemd.  Want je krijgt nergens informatie over gezonde voeding. Of eigenlijk: overal en nergens - met als eindresultaat dat je het nog niet weet.

Volgens artsen en instituten als Voedingscentrum Nederland krijgen we alle nodige voedingsstoffen binnen als we maar ‘gevarieerd’ eten.

Dat klopt.
Maar niemand snapt dit principe.
En mensen doen het dus verkeerd (want variatie met je broodbeleg is geen variatie).

Ik durf te stellen dat wij Nederlanders véél te eenzijdig eten. Zo staan brood, melk en margarine dagelijks op het menu, omdat dit ons (ten onrechte) wordt geadviseerd als zijnde optimale voedingsstoffen”.
Waarom leven zoveel mensen dan onnatuurlijk? Omdat ze niet beter weten.
Een gezond en slank lichaam is het resultaat als je aansluit bij jouw natuur”

Mooi gezegd van Richard en Oscar vind u ook niet? Klopt ook want niet ieder lichaam is geschikt voor bijv. Broccoli. Waar draait het dan wel om? Het gaat om de juiste begeleiding met het juiste stappenplan. Die u niet gaat vinden in de regulieren wereld en of reguliere diëtiste.
Ieder mens is uniek, met zijn eigen barcode, daarin ook zijn eigen natuurlijke voeding, daarom is het belangrijk om weer in dienst van je lichaam te eten, om zo te voelen welke natuur wet jouw kan voeden en slank en fit kan houden. Onthoud de vuistregel “Vuistregel is dan ook, volg de wet der natuur en je loopt goed”.

Jolanda
Adviserende praktijk


Reacties