Doorgaan naar hoofdcontent

Frisdrank wordt light voor uw portemonnee als het aan de overheid ligt.

Dat is toch gek, frisdranken die minder suiker bevatten worden als het aan de overheid ligt goedkoper dan frisdranken met suiker! Dit bewijs weer eens hoe onkundig en onnadenkend ze denken. Niet wetend hoe jouw lichaam functioneert, of zou Unilever hier ook een vinger bij in de suiker hebben?

Laat ik u even opfrissen wat light frisdrank met uw lichaam doet, of beter hoe reageert uw lichaam hierop?

Wil men minder suiker, zijn we geneigd over te stappen op synthetische zoetstoffen, de marketingtruc van de 21ste eeuw! en dat terwijl ze geen enkele bijdragen leveren aan gewichtsverlies, die zero en light frisdranken/producten.

Hoe kan dat nu? Nou simpel, ze zijn zoet dat zeker en bevatten geen calorie├źn, joepie toch? Nou nee want daar zit ut um nou in, dit brengt juist juist lichaam in de war. Hoezo? nou je lichaam verwacht bij het eten van zoet daar energie (calorie) uit te halen om optimaal te kunnen functioneren en ja dat lukt niet bij light/zero/zoetstoffen en dat zorgt er dan weer voor dat je niet verzadigd raakt en dus eerder weer gaat eten, sterker nog snaai aanvallen krijgt.

Bron Oscar Helm:
Feit is dat in een 14-jarig onderzoek kwam naar voren dat de kans op diabetes meer stijgt bij light frisdranken dan bij een normale suiker variant. In dat onderzoek steeg de kans op diabetes met 33% als je iedere dag 1 glas light frisdrank nuttigt.

In een ander onderzoek stond het dagelijks drinken van light frisdranken in verband met 67% meer kans op diabetes.

Dit geeft mij weer te denken waarom de overheid het kabinet Rutte dit wilt? Wie wordt hier beter? Terwijl ze ook nog eens de BTW op groente en fruit omhoog gaan doen. Het ergste vind ik dat de regering/overheid hiermee junkfood promoot. Geeft mij toch te denken en u? Economie gaat voor op welzijn van de mens!

Laat u niet misleiden door reguliere media, doktoren/professoren en instantie zoals bijv. onze overheid en voedingscentrum. In Nederland lopen we vaak een decennium achter op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Of ze geven vaak halve informatie en laten belangrijke details achter, scheren iedereen over 1 kam. Bovenstaande over frisdranken bewijst het maar weer eens. Wie frist hier nu van op?

Lees ook;
Light producten is dood voedsel (bron)
Genetische manipulatie van voeding (bron)


Een frisse groet Jolanda
Adviseren praktijk Natuurlijk Normaal

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kanker & voeding deel 1

Zoek geraakt Ritme. 16 mei 2018.
Vandaag trof ik in mijn mailbox een boodschap van Richard de Leth over eerste hulp bij kanker. Hij deelde in zijn nieuws brief over zijn gewaardeerde collega Henk Fransen deed na zijn afstuderen als arts 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. In die jaren had Henk ook een eigen praktijk waarin hij mensen met kanker op weg hielp in de grote hoeveelheid aan alternatieve mogelijkheden.
Zoals ik al eerder aangaf, leer ik veel van mensen zoals Richard, het draagt veel bij aan mijn studie natuurvoedingsadviseur. Ik heb mij dan ook aangemeld voor de gratis film van Henk Fransen. Deel 1 ‘versterkt het genezend vermogen, klinkt voor mij niet onbekend. Toch bracht deze video mij weer iets nieuws.

We zetten de deur open naar ontstekingen. Maar deze wordt ook onder druk gezet door ons 24 uurs economie. We gaan allang niet meer met de kippen op stok, eigenlijk rijden we dagelijks door rood. Hierdoor zetten we de deur open i…

Ik heb Reflux

Veel mensen kampen met maagzuur klachten, 'reflux', krijgen maagzuurremmers. Maar veelal heb je een te kort aan maagzuur, das gek en je krijgt maagzuurremmers. Wat gaat er mis?
In 2008 kreeg ook ik de diagnose reflux, dus aan de  maagzuurremmers, in 2010 veranderde ik van voedingspatroon en het stabiliseerde. Tot de klad er weer langzaam in kwam, ik in de overgang kwam en hopa daar begon het weer. In mei 2017 was het genoeg de switch moest nu voorgoed om, dus mijn leefwijzer voorgoed aangepast. Mijn maag stabiliseerde weer.......... zou je denken.
Nou, nee niet helemaal, ik bemerkte zo nu en dan dat bij sommige eiwit producten toch iets last had, kwam op ging weg bleef tijdlang weg tot 8 aug jl. even langs de huisarts, toch weer mijn reflux, maagzuurremmers. Hoe kan dat nu bij een natuurlijk normaal eetpatroon? Het maakt niet uit hoe gezond je eet, als je lichaam het niet of nauwelijks opneemt kan het lichaam er niets mee. Dat is nu net wat er bij mij speelt. Maar Jolanda zou Jo…

Mijn maagzuur deel 2

In de blog 'ik heb reflux' kon je lezen dat mijn maagzuur weer ging opspelen, ondanks mijn omzwaai naar een natuurlijke eetleefstijl. Ben nu een maand verder en mijn maag is weer rustig wat heb ik er aan gedaan?

In mijn vorige blog hierover kon je lezen dat ik op onderzoek uit ben gegaan, ik stel mezelf altijd op de proef. Nu hoef ik niet opnieuw het wiel uit te vinden, veel natuur deskundiger zijn mij voor gegaan, zo eclectisch als ik ben haal ik daar mijn kennis vandaan en verzamel deze voor mijn eigen ervaring. De beste wetenschap ben je tenslotte zelf en deze ervaring kan je dan meenemen in de praktijk. Met dank aan de personen van mijn bronnen.

Wat heb ik gedaan om mijn maagzuur te stabiliseren?
De eerste 14 dagen nam ik wel mijn maagzuurremmer in, nam geen eiwitten in de vorm van yoghurt, ei, kwark, geitenkaas, geen alcohol (rode biologische wijn). Daarnaast nam ik ook 3 keer daags mijn minerale in 'multi mineral forte' van het merk Bonusan, 1 keer daags Zink 15mg…