De vet leugen

Snap jij het, wel vet geen vet, wat is het nu! Nou wat dacht je van geen transvet! De rest DOEN! Je hersens heeft het o.a nodig, deze bestaan voor 60% uit vet! Hoe komt het toch dat Alzheimer nu toch meer de kop op steekt?

In de jaren 60tig is het begonnen, wie toen jong was en mee kreeg verzadigd vet is het gevolg van hart en vaat ziekte, zijn nu ze een hoge leeftijd bereiken veelal de klos. Denk er maar eens over na, mensen die van 1900 of ervoor geboren zijn, was er toen spraken van Alzheimer? Waarom steekt het nu de kop op? Dit hebben we te danken aan Ancel keys.

Tot op de dag van vandaag vrezen we nog voor vet en het ei, dat heeft ook nog steeds door de wetenschap, een slecht imago, dat het ei cholesterol verhogend is, is allang achterhaald. sterker nog, eieren behoren tot de gezondste dierlijke producten die je kan eten en kunnen met recht een Superfood worden genoemd.

Kokos olie zeggen ze ook fout boel, is zo, als je de vuile kokos olie hebt, dan is het net zo erg als magarine, een transvet dus, idd dan is het foute boel. Maar even voor alle duidelijkheid; "Kokosolie is geen gewoon verzadigd vet, maar een zogenaamd middellange keten vetzuur (MCT genoemd). Deze vetten zijn gemakkelijk te verteren en worden in ons lichaam aangewend voor onze energievoorziening en niet voor eventuele vetopslag".  Feiten op een rij over kokosolie.

Maar dan hebben we het hier wel over de zuivere kokosolie. 
Eigenlijk kunnen we de ECHTE ZUIVERE kokosolie nauwelijks tot niet kopen in Europa. Er zijn maar zeer weinig mensen in deze landen, die massaal kunnen produceren. In de landen zelf kun je deze ECHTE ZUIVERE kokosolie wel volop kopen. 

Veel mensen maken voor privé gebruik zelf hun kokosolie. Om massaal te produceren zijn de gelegenheden te klein. Massaproductie breekt altijd wat af aan de puurheid en originaliteit. Daarom verschillen de potten van DE WITTE PAREL ook wat met die van AMAN PRANA.

Goede kokosolie is dus schaars, ze zijn er wel.

Echter zijn ze wel aan de prijs, maar in deze geldt echt goedkoop is duurkoop. En goede kwaliteit is duurzaam, dat merk je in alles. Maar als je gezondheid je veel waard is......

                                             Zie ook de video van Oscar Helm 


Jolanda

Reacties