Heerlijk die zon

Heerlijk toch die zon? Jammer dat het zo schadelijk kan zijn, die UV stralen. Dus gaan we weer massaal smeren om ons te beschermen tegen huidkanker. Maar wist je dat wat je smeert net zo schadelijk kan zijn en ook kan aan zetten tot huidkanker? Dat vertellen ze er nou net niet bij! Jammer.

We kunnen nu eenmaal niet zonder zonlicht. Deze hebben we nodig voor onze vitamine D, dat via onze huid, 'ons grootste orgaan' wordt opgenomen. De UV stralen zijn schadelijk voor onze huid, hiervoor worden we aan alle zijde goed op de hoogte gehouden om de gaan smeren met zonnecrème.
Zonder er bij na te denken en vol vertrouwen doen we dat dan ook. Maar wist je dat zonnebrandcrème, niet zo veilig voor de huid is dan je dacht en dat er ook vanuit de natuur beschermers zijn? Ja dat vertellen ze er helaas niet bij, de economie moet wel draaiende blijven, ook in de zorg!

Er zitten behoorlijk wat stoffen in zonnebrandcrèmes die weer kunnen aanzetten tot huidkanker, koop geen zonnecrème waar de volgende stoffen in zitten: Menthyl anthranicilaat, sulisobenzone, octinoxate (octylmethoxycinnamaat), oxybenzo (benzofenon 3), octisalaat, avobenzone (parsol 1789), octorylene, homosalate, ensulizole, gemicroniseerde of nano zinkovide en nato, padimaat o (octyl dimethypaba/paba esther. Wat doen deze stoffen? Dat lees je hier.

Behoorlijk lijstje niet? Onthoud jij ze als je zonnebrandcrème koopt 😕? Vrees van niet. Ik in ieder geval niet. Nu kan men 2 dingen doen, het opschrijven en je portemonnee doen, of een natuurlijke olie kopen  zonder die parabenen en oxybenzone troep, die zijn er ook, ook met een hoog uv wat er van naturen in hoort. Denk hierbij aan frambozenzaadolie, wortelolie, tarwekiemolie. De natuur heeft het allang in huis en is nog veilig ook! Lees welke olie nog meer  klik hier.

Ik heb vorig jaar voor de wortelolie gekozen, prima. 1 nadeel, pas op met je kleding i.v.m. de oranje kleur, ook kleur je zelf iets licht oranje, maar geeft gelijk een brons tintje, prachtig toch.

Frambozenzaadolie is geschikt voor de gevoelige huid ook bij (jonge) kinderen. Echter staat er bij sommige site dat het niet bewezen is dat het een hoge zon beschermer is. Junglen Zwaan laat anders lezen klik hier. Junglen Zwaan van aHealthy life, zoekt alles uit, als je de cijfers achter het wordt aan klikt kom je op de uitkomsten en verslagen, klik hier

Echter moet je wel vaker smeren, maar heb je over, voor het volgende zomerjaar hoef je geen nieuwe te kopen, wat je wel bij de onnatuurlijke zonnecrèmes moet doen, ut geld moet ook blijven rollen.

Zonnige groet
Jolanda
Praktijk Natuurlijk Normaal.


Reacties