Zoetstof, junk of niet?

Zoetstof een vervanger voor suiker, oplossing of niet? Oplossen doet het zeker, in je koffie of thee, maar hoe lost het zich op in je lichaam? Het is synthetisch.......... Daar is ons lichaam niet op gebouwd. a.s. maandag 11 juni 2018, gaat het programma broodje gezond hier over. Welke zin en onzin gaan ze ons nu op de mouw spelden?

Drs. Richard de Leth, oprichter van OERsterk is geïnterviewd door broodje Gezond. Hij is het programma al voortgesneld en verteld zijn verhaal en visie over zoetstof aan zijn leden en volgers. Want wie het programma kent, weet dat zijn kop kan gaan rollen, hij vind dit prima, want hij steekt graag zijn nek uit.


Simpel samengevat
Kunstmatige zoetstoffen verstoren met name 3 belangrijke (biofeedback) systemen in het lichaam: 
1. verstoring van de glucose- en insulinegevoeligheid
3. ontregeling van het verzadigingscentrum (en hiermee eetlustcontrole en caloriecompensatie) 

Lees verder met Richard klik hier

Als je het gelezen hebt, hoe denk je nu over zoetstof? Toch maar stoppen? geen suiker, geen zoetstof meer?

Je kan zoetstof vergelijken met een medicijn, Veel medicijnen worden ook uit  plantstoffen gemaakt, maar worden uiteindelijk synthetisch, net als zoetstof. Waar reguliere medicijnen  receptonen (antennes op cellen) of processen blokkeren, werken natuurlijke middelen (voeding, bewegen, kruiden, specerijen, planten) juist stimuleren op het zelfherstellend vermogen. Reguliere medicijnen gaan tegen de wijsheid van ons lichaam en van de natuur in ook een zoetstof (net zoals de vereniging tegen kwakzalverij). De lever wil deze (gif) stoffen zo snel mogelijk ontgiften, omdat hij ze niet herkent en ze nooit deel waren van de evolutie. Op mijn site Geneeskunde leest u meer uit welke plantenstoffen medicijnen worden gemaakt (bron).

Jolanda


Reacties