Door visualisatie je leefstijl aanpakken en in je mensbrein komen.


Als je je gedrag verandert, veranderen deze zenuwnetwerken ook en dit proces heet ‘neuroplasticiteit’. Door te visualiseren kun je dus letterlijk je hersenen veranderen. Voor de hersenen maakt het niet uit of het echt is of niet, ze herkennen alleen patronen die als netwerken in de hersenen terug te vinden zijn.

Als je moeite hebt met je leefstijl van abnormaal naar natuurlijk normaal om te zetten, kan je op deze manier uit je oerbrein komen. Visualisatie heeft een positieve invloed op je gezondheid en mate van geluk. Veel succesvolle mensen zoals topsporters, filmsterren en zakenmannen en -vrouwen visualiseren regelmatig. Bij visualisatie schep je een beeld van datgene wat je wilt bereiken. Door regelmatig te visualiseren kunnen je prestaties met wel vijftien tot twintig procent toenemen.

Dit help je o.a. ook om je mensbrein te trainen en uit het oerbrein te komen, die we allemaal geërfd hebben van onze voorouders de oermens, wat gedateerd is, maar nog vele in zitten. We hebben ons oerbrein nog wel nodig, maar niet meer zo als in onze oertijd.

Wanneer mensen hun leefstijl willen aanpakken, is dit geen makkelijke taak. Mede door het oerbrein, kiezen we de makkelijkste weg. Dit is ook één van de redenen dat mensen het niet volhouden en afhaken. Hierbij is een juiste aanpak, discipline, positiviteit en begeleiding voor nodig. Maar vooral je eigen wilskracht en omzet naar mensbrein, geen excuus meer, maar je eigen verantwoording nemen en onder ogen komen.

Daag jezelf uit
Om aankomende week iedere dag vijf minuten een kleine taak te doen, bijvoorbeeld mediteren, hardlopen of een boek lezen. Je zult merken hoe lastig het is om met je mensbrein je oerbrein te temmen. Het lukt gemiddeld 3 procent van de mensen. 97 procent faalt. Ze willen wel, maar het lukt niet: ‘Ik wil wel, maar ik doe het niet.’ ‘Ik snap niet waarom het niet lukt.’ ‘Ik zou het moeten doen, maar ik stel het steeds uit.’

Allemaal excuses van het oerbrein. En het oerbrein domineert als je een druk leven hebt en regelmatig stress ervaart. Bij stress gaat het bloed volledig naar het oerbrein. Het gevolg is dat je terugvalt in oude patronen. Het oerbrein is een bundel geconditioneerde reflexen. Het laat je dingen doen die je niet wilt. Dingen zeggen die je niet wilt. Het gevolg zijn spijt, berouw en excuses. Meer over het mensbrein (bron). 

Voor een natuurlijke leefstijl.

Reacties