Zonnebescherming met Frambozenpitolie


De zon staat weer hoog aan de hemel en brand op volle toeren zeker deze week. Bescherming voor onze huid is raadzaam. Maar wist je dat de meeste reguliere zonnebrand vol zit met o.a parabenen en andere meuk, die ons juist tegen de zon moet beschermen tegen huidkanker ook huidkanker kunnen veroorzaken?

Wat dan wel? Er zijn tal van (natuurlijke) zonneproducten zonder parabenen en andere meuk. Zo ook  frambozenpitolie. Natuurlijke Frambozenpitolie is een heldere huidolie, die behoort tot de drogende oliën. De onderzoeken melden ook dat Frambozenzaad Olie vele ontstekingsremmende eigenschappen bezit en daarom ook een uitstekende genezingsondersteunende olie zou kunnen zijn bij de behandeling van bijvoorbeeld ezceem, acne, psoriasis en andere huidproblemen.

Frambozenpitolie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de SPF 28-45 en op die manier een natuurlijke beschermer tegen schadelijke zonnestraling zijn. Daarom is Frambozenpitolie zeer bekend als een natuurlijke zonnebrand olie. De olie koud geperst uit frambozen zaad is rijk aan omega-3 en omega-6-vetzuren, bevat in het algemeen 83% essentiële vetzuren, vitamine A en E. Het is met name geschikt voor inwendig gebruik.

De olie zorgt voor de bescherming van uw huid gedurende de hele dag. De olie helpt bij roodheid van de huid, helpt bij eczeem, huiduitslag, psoriasis en andere huidaandoeningen. Na aanbrengen op de huid vormt een barrière lipiden die de huid beschermen en optimale vochtigheid van de huid bewaren. Deze olie staat bekend om zijn antioxidant en antiinflammatoire effecten. De frambozen zaad olie is rijk aan vitamine E als alfa-tocoferol en gamma-tocoferol, die twee zijn belangrijke antioxidanten, waardoor de huid langzamer veroudert. Elimineert vrije radicalen en verhoogt immuniteit bij oudere mensen. Daarnaast bevat het ook vitamine A. Bescherming tegen de zon: SPF 30 – 50. De olie is ook zeer geschikt voor de preventie van gingivitis. De olie is bekend om zijn kalmerende werking op de huid van haar. Haar zal een schitterende glans krijgen en gezond uitzien.

Er komen verschillende soorten schadelijke UV stralen vanaf de zon naar de aarde. UV-A is het grootste gedeelte van deze straling, UV-A wordt in verband gebracht met o.a. huidveroudering, deze straling veroorzaakt geen directe verbrandingspijn van de huid. UV-A stralen komen het hele jaar voor, zowel in de winter als de zomer, ze laten zich ook niet tegenhouden door wolken of glas. UV-B straling dringt wat minder diep in de huid door dan UV-A maar deze straling kan wel ernstige verbranding van de huid veroorzaken bij langdurige blootstelling. Verder zorgt deze ervoor dat u bruin kunt worden van de zon. Frambozenpitolie zou met name bescherming bieden tegen UV-B stralen. 

Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten de UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon en eventueel aanvullende maatregelen te nemen.

Bron Berivita en Biopurus. 

Frambozenolie is o..a. te bestellen bij Magicalnaturalsbiopurus.be of Louland

Bewaar de olie op een koele plaats. Dan blijft de olie het langst houdbaar. In de koelkast mag ook!

Jolanda
Orthomoleculaire natuurvoedingsadviseur


Reacties