We staan er niet bij stil, maar goede voeding gaat verder, het start bij jou en bij je ongeboren kind!

Een ongezonde leefstijl merk je pas op langer termijn.  De term “hij was nooit ziek” is er niet voor niets. Oud worden zonder gebreken wordt bijna onmogelijk bij een onnatuurlijke setting waarin we anno de 21ste eeuw in leven. En nooit ziek zijn, is echt niet oké. Een ongezonde leefstijl heeft ook gevolgen voor het nageslacht, want het start al bij de eicel en het sperma. Door een ongezond eetpatroon kan bijv. de sperma langzamer worden, hierdoor kan het niet op tijd bij de eicel komen. Een vrouw kan op haar beurt minder vruchtbaar worden, denk hierbij aan bijv PCOS

Echter speelt ook de vervuilde omgeving waarin we leven een rol. Denk hierbij aan: smog van o.a. alle vormen van stralingen (komst van G5 bijv.), stress, fijnstof (luchtvervuiling), gif op groente en fruit enz. Dit alles wat we niet zien of ruiken, maar waar we wel lichamelijk aan blootgesteld worden en gevolgen heeft. Een ongezonde leefstijl en omgeving kan een oorzaak zijn, dat steeds meer vrouwen niet meer op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden.  Lukt dit wel  om zwanger te worden, vaak kunstmatig, dan komen al 2 zwakken cellen bij elkaar met het gevolg dat er kinderen worden geboren met een minder sterk lichaam. Denk maar aan alle allergieën en steeds meer kinderen die op jonge leeftijd kanker of een andere welvaart ziekte krijgen. Baby's die al allergieën vertonen ook als ze borstvoeding krijgen. Dit is al een teken dat o.a. voeding hierin een rol speelt. 1 ding kan je zeker veranderen en dat is je voeding, dat help je zeker om je lichaam weerbaarder en minder kwetsbaar te maken.

We kunnen dit ook terug herleiden naar de hongerwinter (1944-45), voeding was niet best, men was veelal ondervoed. Onze leefomgeving was toen vele malen beter d.w.z ten opzichte van het klimaat nu, al was er wel CO2 uitstoot. Maar de oorlog was zeker geen gunstige leefomgeving, dit bracht angst en stress mee. Welke invloed had deze hongerwinter op ons? Wetenschappelijk onderzoek toonde de eerste publicatie hierover in het medische tijdschrift 'The Lancet' in 1998. Daarin werd voor het eerst aangetoond hoe uiteenlopende ziekten hun oorsprong (later) kunnen vinden. Al in de baarmoeder wordt de basis gelegd voor de latere (on)gezondheid. De voeding van de moeder kan tiental jaren later nog negatieve gevolgen hebben voor haar kind. Daarover bestaat anno 2020 geen enkele twijfel meer, zo melden de vasthoudende onderzoekers van het AMC in Amsterdam. 

Aan ondervoeding denk je anno nu niet zo snel meer aan. Maar toch komt het voor (zie youtube), een te eenzijdig eetpatroon bij kinderen en ook hun ouders. Vaak bestaat dit veelal uit teveel aan koolhydraten van de arme soort (fabrieksvoer, pizza, pasta, de mcDonalds). Groente en fruit, dat lukt bijna niet meer. Ouders steken hier tegenwoordig ook weinig tijd in, omdat vaak beiden ouders werken, opvoeden en goed eten schiet er bij in. Ook hier merken we al de gevolgen van, onze kinderen worden minder weerbaarder en kwetsbaarder voor ziektes, daar ben jij als ouder nog steeds verantwoordelijk voor. 

Ook tijdens het hamsteren in de corona crisis kon ik goed zien hoe Nederland eet......... en dat is niet best, de schappen die leeg waren (buiten het WC papier schap), waren echt de transvetten schappen, de lege voedingsschappen, die alleen maar vullen ipv voeden. 

Wist u dat, een kind wat in de 21ste eeuw geboren wordt hun leververwachting korte zal zijn? Zo publiceerde het New Engeland Journaal of Medicine, dat mogelijk kinderen die bijv. in Amerika geboren worden, een mindere levensverwachting dan hun ouders zal hebben. In 2013 publiceerde de Doetinchem Cohort Study European journaal of preventive Cardiology, 'De jongere generatie worden steeds zwakken! Tijd en wijs om de norm en afwijking op reguliere geneeskunde en voedingsgebied weer om te gaan draaien? 

Als je beter wilt worden, zul je iets nieuws moeten aangaan! Of eigenlijk de oude leefstijl weer normaal laten worden. De start van een goede gezondheid begint bij onze goede rijke voedzame voeding! De dieren in de dierentuin krijgen betere voeding dan mening kind van tegenwoordig,  Lees hier verder over kinderen vs dierentuinen en wat doet PFAS met uw kind

Begin de start goed van je (on) geboren kind, zodat het weerbaarder opgroeit.


Praktijk Natuurlijk normaal


Reacties