Wordt een voedingssupplement er veilige op bij de regels van de wetgeving?


Vitamine - voedingssupplementen, vallen volgens de wetgeving niet onder geneesmiddelen. Op het etiket mogen bijvoorbeeld geen medische claims staan. Niet handig en zeker niet veiliger, lijkt mij. 
Er mag dan ook niet beschreven staan dat bijvoorbeeld vitamine C, blaasontsteking kan voorkomen, want dat is een medische claim. Er mag wel bij beschreven staan dat het bijdraagt aan een sterke blaas.

De reguliere wereld claimt heel veel (belangenverstrengelingen), hiermee zijn ze voorbij gegaan wat ooit bij de claim van de oude geneeskunde hoort. Deze is totaal afgeschaft.

Ik verbaas mij telkens weer hoe de overheid zich door deskundigen en wetenschappers laat raadplegen, die de oude geneeskrachten totaal uit het oog zijn verloren. Dit ook zo aannemen, zonder zelf even te gaan graven. Want zeg nou eens eerlijk, geneest het medicijn die een (huis) arts je voorschrijft je echt? Men kan zich afvragen of deze wetgevingen uit een economisch farmaceutisch belang is of in uw belang?

Het verbaast mij altijd hoe we in de watten worden gelegd, bescherming tegen onszelf. Maar als het over bescherming van vuurwerk gaat, zei onze premier zo mooi, 'we leven in een vrij land en willen de mensen niet met traditie in onze vrijheid beperken. Vind u dat niet krom? Ik denk dat vuurwerk meer slachtoffers maakt dan enig vitamine preparaat, denk je ook niet?  Ook hier, economische belang, of in het belang van een traditie?

Ook vallen er slachtoffers bij gebruik van reguliere geneesmiddelen, meer dan ons lief is. Bijvoorbeeld, wanneer een middel niet goed getest is, of door verkeerd gebruik, kunnen er vele slachtoffers worden gemaakt. Eigenlijk gek dat een regulier geneesmiddel, geneesmiddel wordt genoemd, het geneest namelijk niet echt, het onderdrukt vaak de kwaal, naar de oorzaak van de toedracht wordt nooit gekeken, laat staan naar gezocht. Ook dit zijn we verleerd en vergeten. Hoe wordt een farmaceutisch geneesmiddel gemaakt? Klik hier.

Vitamine C
Neem nu vitamine C, dit is een vergeten vitamine in de strijd tegen virussen. Bij elke uitbraak van een epidemie aan virussen, wordt er gedacht in vaccins, die vaak ook nog eens bijwerkingen vertonen. Deskundigen gaan voorbij aan Vitamine C. 

We vinden onszelf heel verstandig en beschaafd. 
De mensheid is al snel het verleden vergeten. De mensheid lijkt niet te willen veranderen, ja we zijn goed in alles willen veranderen, maar leren we wel van de lessen uit het verleden? Aan de oppervlakte lijken we anders, we ontwikkelen ons, we bedenken nieuwe regels, nieuwe levensstandaard. Elke (nieuwe) generatie omarmt het nieuwe en schaft het oude af. 

Ook hoe we ons konden genezen vanuit de natuur, dat we een zelfgenezend vermogen hebben, zijn we allang vergeten en dat het medicijn in de natuur ligt, al helemaal. We dwalen steeds verder en verder af van de onze natuurlijke bron. Met gevolgen dat we zieker zijn dan ooit, waar de mens vroeger stierf aan infecties, sterven we nu aan welvaartsziektes, door o.a. uitputting van het lichaam.

Door de evolutie-revolutie in het menselijk denken, dat zorgde voor een toenemende complexiteit van vakmanschap, kwam zo ook de kracht van macht en de honger naar geld van de mens naar boven. En de alsmaar draaiende economie kwam boven aan te staan ten kostte van de natuur en het verleden. Schijnbaar hebben we daar niks van geleerd, onze innovatie is onze ondergang aan het worden. De mens is boven de voedselketen gaan staan en als we het tij niet keren, heeft dat drastische gevolgen.

Ogenschijnlijk hebben we niets meer te maken met de mensen die voor ons leefden.
Maar achter die jas van vlees, klopt nog steeds hetzelfde menselijke hart van vroeger; hebzucht, machtswellust, angst voor de dood, die emotie veranderen niet.
Maar ook, liefde, moed, menselijkheid, je leven offeren voor waar je in gelooft, zal dat ooit anders worden?

Ik wil echter wel benadrukken dat welke vorm van supplementen dan ook, het geen garantie geeft dat je nooit ziek zal worden. Wel geeft het de garantie dat je het lichaam weerbaarder maakt om de strijd aan te kunnen gaan, wanneer deze aangevallen wordt door bijvoorbeeld een infectie. Blijven de klachten aanhouden, altijd een bezoek aan de huisarts brengen of een complementaire arts

Praktijk Natuurlijk normaal
Jolanda

Reacties