Is een kind op de wereld zetten nog verantwoord?

Wist je dat 1 baby, 58 ton CO2 uitstoot per jaar? Per dag worden er in Nederland zo’n 470 baby’s geboren. Wereldwijd komen er per minuut 250 👶🏻 bij. We staan er zeker niet bij stil, wat dit nieuw leven en blij gelukt, bijvoorbeeld kost aan alleen al aan CO2 uitstoot. Maar is de mens bereid om, om deze reden geen kind op de wereld te willen zetten, zeker als je kinderwens groot is? Is het nog verantwoord om meer dan 2 kinderen op deze aardbol te zetten? Als je weet, dat als we zo doorgaan, in 2050 zo’n 10 miljard mensen rond lopen op deze aardbol. Denken we er ook over na, welke toekomst je kind tegemoet gaat? In een uitzending van Een Vandaag wordt dit o.a. met een video in beeld gebracht, klik hier. Ben benieuwd hoe een ieder hier in staat en over denkt. Denk men hier bewust over na en gebruikt men he gezonder verstand? Of denkt men in het ego, wie dan leeft wie dan zorgt? Dat betekend dan ook, dat je die zorg overlaat aan je kind, het je geen drol kan schelen, hoe zijn toekomst zal zijn. Want dit alles blijkt nogal gevoelig te liggen. Wat weegt het zwaarst, de ego of het gezonde verstand? Of men echt bewust hier over nadenkt?  😉

Begrijp mij niet verkeerd, het is niet aan mij, of je om wat voor een reden dan ook, wel of geen kinderen wil. Daar moet een ieder zijn eigen vrije keus zijn en blijven.

Echter de globalisering is niet alleen van deze 21eeuw. Al laten klimaatwetenschappers dit wel doen voorkomen. Wat ze u niet vertellen klikt hier en hier.

Bron Een Vandaag

Reacties