Waarom duurzaam en non-stop suppletie?Ik speur altijd naar duurzame suppletie, maar ook naar betaalbare. Dit valt niet altijd mee, want goede duurzame suppletie met niet vervuilde grondstoffen-vulstoffen en met de juiste samenstelling, zijn nu eenmaal niet goedkoop. Laat staan goed opneembaar door je lichaam en wetenschappelijk getest. Nu heb ik een merk gevonden, 'voor mij valt deze in goede B kwaliteit en wetenschappelijk getest,' voor een aannemelijke prijs, Mannavital. Wat ik zo uniek vind, is de samenstelling. Deze heb ik niet eerder zo gezien.  Voor welke heb ik gekozen en waarom? Lees verder in deze nieuwsbrief. Maar eerst.................................
5 redenen voor 'non-stop suppletie.
Ondanks dat het zomerseizoen veel aan vers fruit en andere verse producten bied, zou je denken dat we voldoende binnen krijgen toch? Eerlijk, nee, zelfs met ruime consumptie van vers fruit in de zomer kunnen niet voorzien in de dagelijkse behoefte aan bijvoorbeeld vitamine C, als we afgaan op de inzichten van Linus Pauling. Daarnaast stelt de consumptiepeiling van het RIVM ons ook niet bepaald gerust: veruit de meeste Nederlanders krijgen eenvoudigweg te weinig voedingsstoffen binnen. Het blad Fit met voeding, meldt dat er 5 redenen zijn voor non-stop suppletie en zeker niet te stoppen in de zomer periode, maar non stop door te gaan.Maar waarom? Benieuwd welke 5 redenen dit zijn, klik hier voor het PDF bestand.
Mannavital MultiTon
Waarom koos ik voor MultiTon? Het bevat naast de klassieke vitaminen en mineralen ook bioactieve vormen van zwavel, boor en silicium en is een bron van co-enzym Q10, Bingo! Wie het pdf bestand van, 5 redenen van 'non stop suppletie heeft gelezen, las ook dat in deze tijden van bodemverarming, sterke vervuiling, verhoogde werkdruk en dagelijkse stress, vitamine en mineralen een aanvulling is op onze moderne leefstijl.

Nadeel van muliti's is, dat ze lager gedoseerd zijn dan enkel suppleties. Daarom is het belangrijk om een extra vitamine C 500 mg per dag in te nemen en Magnesium bisglycinaat met taurine of magnesium Tauraat met taurine. 
RTL Koffietijd. Remko Kuipers over Het Oer Dieet
Hypocalorisch, wattes???
Remko Kuipers vertelt in vogelvlucht  over het oerdieet en bij koffietijd RTLXL waarom afvallen zo lastig is klik hier.
Wat is nu hypocalorisch? Wil je uitgebreid weten over wat echt oergezond Remko praat je bij in 7 min via youtube klik hier, het start bij 1:42. Daarvoor, verteld hij leuk over belangenverstrengeling.
Welke supplementen zijn betrouwbaar?
Vroeger dacht men dat supplementen geen kwaad konden. Baat het niet, dan schaadt het niet, werd er gedacht, maar is dat zo? Welke soorten vitamine zijn er? Welke kan je beter laten staan en waarom? Klik hier.
 
Kyolic EPA en K2 van Mannavital
Waarom Kyolic  EPA en K2.  Vanwege de EPA +DHA (omega 3), de hoge K2 en Vitamine D3, vitamine E, de Knoflook en meer. Het draagt ook nog eens bij tot een gezonde functie van het hart en bloedvaten. Op 29 juni jl, nam ik deel aan een webinar ‘hart- en vaatziekten: preventie en oplossingen, van cardioloog Remko Kuipers.  Een zeer leerzame webinar.  In een volgende nieuws brief vertel ik hier meer over.

Het fijne van dit supplement is dat u geen extra (tenzij anders is voor geschreven) vitamine D3- K2 en omega 3 hoeft in te nemen. Lees hier verder over Kyolic EPA+K2. 

Hiermee is de D3/K2  van Vitakruid niet meer verkrijgbaar in mijn praktijk. Deze was ook opnieuw samengesteld en is men overgegaan op zonnebloemolie ipv olijf olie.
Nog even over
Zink en Vit C met propolis zuigtabeltten, van Vitortho. Zeker in deze tijd van corona een aanraden, niet voor dagelijks gebruik, maar bij de eerst opkomende keel klachten. Zink ondersteund namelijk ook je longen. Het ondersteund je luchtwegen. Proppolis is een natuurlijk antibioticum voor de bijen en een wondermiddel voor de mensen! Het ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes en virussen. Proppolis wordt gemaakt door de honingbijen, zij maken dit middel aan om gaatjes en spleetjes in hun bijenkorf dicht te maken om zo ook ziektes, bacteriën en virussen buiten te houden. Vitortho is er ook voor kinderen. Deze suppletie voor volwassenen is (nog) niet verkrijgbaar in de praktijk.

Belangrijk om te weten, bij een (hogere) dosis zink, dient tevens extra koper te worden gesuppleerd om een koperdeficiëntie te voorkomen, zie interactie . Koop daarom liever zink met koper. GOED om te weten, in multiTon zit koper. 
Wordt lid van mijn blog en of meldt je aan voor mijn Lezen is Weten Nieuwsbrief.
Laposta e-mailmarketing

Reacties