Homepathie, hoe werkt het en werkt het wel?

Klassieke Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, gebaseerd op natuurwetenschappelijke wetten. Homeopathie is een complementaire geneeswijze, kortweg CAM, gebaseerd op het gelijksoortigheidsbeginsel. 

Anders dan regulier wordt er breder gekeken naar uw klacht(en) er wordt naar de oorzaak van de oorzaak gezocht.
 
Zonder verleden geen heden.
De mensheid is al snel het verleden vergeten. De mensheid lijkt niet te willen veranderen, ja we zijn goed in alles willen veranderen, maar leren we wel van de lessen uit het verleden?

Aan de oppervlakte lijken we anders, we ontwikkelen ons, we bedenken nieuwe regels, nieuwe levensstandaard. Elke (nieuwe) generatie omarmt het nieuwe en schaft het oude af. We weten namelijk niet eens meer hoe we uit steen een gereedschap (werktuig) kunnen maken. Oude ambachten die verloren gaan. En ook hoe we ons konden genezen vanuit de natuur, dat we een zelfgenezend vermogen hebben, zijn we allang vergeten en dat het medicijn in de natuur ligt, al helemaal. We dwalen steeds verder en verder af van de onze natuurlijke bron. Met gevolgen dat we zieker zijn dan ooit, waar de mens vroeger stierf aan infecties, sterven we nu aan welvaartsziektes, door o.a. uitputting van het lichaam. Verenigingen zoals, 'de vereniging tegen kwakzalverij', doen de complementaire geneeskunde ook de das om. Het zijn vaak mensen die (ook) het verleden zijn vergeten. Zij weigeren uit hun wetenschappelijke brein te komen.

Door de evolutie-revolutie in het menselijk denken, dat zorgde voor een toenemende complexiteit van vakmanschap, kwam ook de macht en de honger naar geld van de mens, de alsmaar draaiende economie boven aan te staan ten kostte van de natuur en het verleden. Schijnbaar hebben we daar niks van geleerd, onze innovatie is onze ondergang aan het worden. De mens is boven de voedselketen gaan staan en als we het tij niet keren, heeft dat drastische gevolgen, voor  mens, dier, fauna en de aarde waar we op leven.
 
We vinden onszelf heel verstandig en beschaafd. 
Ogenschijnlijk hebben we niets meer te maken met de mensen die voor ons leefden.
Maar achter die jas van vlees, klopt nog steeds hetzelfde menselijke hart van vroeger; hebzucht, machtswellust, angst voor de dood, die emotie veranderen niet. Maar ook, liefde, moed, menselijkheid, je leven offeren voor waar je in gelooft, zal dat ooit anders worden?
 
Jolanda  orthomoleculaire natuurvoedingscoach

                                                             Hoe werkt het?


Reacties