Eten tegen kanker kan dat?

Kanker is een rare ziekte, dit zei Huisarts dr. Hans Moolenburgh (1925-2018) al. Ook auteur van verschillende boeken, waaronder 'U kunt meer dan u denkt', hij heeft veel gezien en meegemaakt in ruim vijftig jaar artsenpraktijk. Hij zag klachten ontstaan en veranderen en ontdekte de invloeden van onze maatschappij.

De vraag is kan je kanker reduceren door voeding? Het antwoord hierop is ja.  Zie kanker en voeding, van Henk Fransen.

William Cortvriendt heeft een boek geschreven KANKER VRIJ. Hij zegt:

Het aantal gevallen van kanker in Nederland is in de afgelopen 30 jaar verdubbeld.

Onlangs kwam in het nieuws dat het aantal kankergevallen in Nederland het hoogste is in Europa op Ierland en Denemarken na. En hoewel er in de verschillende media over werd gespeculeerd wat de redenen hiervoor zouden kunnen zijn weten we het antwoord eigenlijk niet zo goed. Wat we wel weten is dat het aantal gevallen van kanker in Nederland de laatste 30 jaar is verdubbeld en het aantal sterfgevallen vanwege kanker ondertussen de belangrijkste overlijdensoorzaak is. Iemand die in 1930 werd geboren had een risico van 37 procent om op enigerlei moment kanker te krijgen. Voor iemand die in 1960 is geboren is deze kans al gestegen tot meer dan 50 procent.


Zie ook Ik heb kanker en nu?

Reacties