Hoet zit het met jouw watervat?


Zie de afbeelding, je ziet een kapot watervat, door de zure regen verweert, het raakt niet meer vol, veel gaat eroverheen. Zie het lichaam als het watervat. Ook verzuurt door onze moderne levensstijl. Je kan nog zo natuurlijk normaal gezond gaan leven, maar als jouw lichaam hapert heeft het zeker de komende tijd versterking nodig. Stel, we zouden alleen D versterken met voeding, dan zal de waterstand in het watervat nog steeds niet stijgen. Het blijft water lekken. De start, goede voeding is D, maar daar red je het niet mee om korte termijn. Het lichaam doet er vele malen langer over om te kunnen herstellen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat alle duigen hersteld gaan worden. Als een systeem goed functioneert, dan pas heeft je lichaam, less is more”, nodig. Functioneert het niet, dan is het beter om dit aan te vullen met supplementen anders duurt het te lang, anders valt alles nog in duigen. 

Alleen D, is ook niet haalbaar je moet dan zoveel eten om dat doel te bereiken. Daarom het advies van supplementen. Maar andersom geldt dit ook, met alleen supplementen slikken en doorgaan met de moderne leefstijl, dat zet ook geen zode aan de dijk. Het lichaam kan het waarschijnlijk niet eens goed opnemen en zal het bij het verteren ervan al veel aan vitamine en mineralen verloren gaan. Hierin is zeker in het begin en, en nodig om alles te versterken, zodat het weer volloopt. Onze voeding is het fundament voor ons lichaam

Het voorbeeld van de bouwplaats beschrijft ze in haar boek als volgt"Stel je een bouwplaats voor. De bakstenen zijn onze bouwstoffen, die zonder arbeiders en verbindende middelen gewoon blijven liggen. Pas als de arbeiders met grondstoffen de bouwstoffen met elkaar verbinden, verrijst het bouwwerk. Celzouten zijn de voorwaarde voor de opbouw van het lichaam en de stofwisseling. De celzouten ondersteunen onze behoefte aan grondstoffen.

Maar wat gebeurt er als de arbeider op de bouwplaats wel machines en cement hebben, maar geen bouwmaterialen? We hebben ook raamkozijnen en een dak nodig. Het huis moet gemeubileerd worden. We willen elektriciteit en water. En we richten de kamers in met schilderijen en gordijnen. De lijst is nog langer."

In tegenstelling tot wat deskundigen of onderzoeken ook zeggen, heb je vitamines en minerale wel degelijk nodig.  Zelfs als je gezond eet, dan heb je ze nog nodig als, onderhoudsdosis. Ook vertellen ze er niet bij dat ons gemanipuleerde gewas, minder vitamine en minerale bevat. Neem nou de broccoli deze hoort een stuk kleine te zijn, nu is hij eens zo groot maar bevat hierdoor minder vitamine c, zo leest u, dat less toch more is. Ook ons fruit is door de eeuwen heen zoeter geworden.  Vitamine is dus zeker nodig, maar welke, daar is veel over te zeggen.

Wat moet ik onthouden?

Huismerk (goedkopere) supplementen daarin tegen missen die hoogwaardigheid. Ook zijn ze vaak te laag gedoseerd en bevatten vaak stoffen (oxide) die slecht of niet door het lichaam worden opgenomen. 

Ze gebruiken andere grondstoffen en vulmiddel die vaak ook nog eens geen toegevoegde waarde hebben voor het lichaam en het wordt minder goed opgenomen, dus uiteindelijk ben je slechter af en duurde uit. 

Het zit hem in de goedkope grond en hulpstoffen, juist die stoffen kunnen op korte of lange termijn klachten geven. Denk hierbij aan de vitamine B6 er zijn verschillende vormen van, je moet het maar weten.

Reacties