Wist u dat vitamine C (Ascobinezuur) een vitamine apart is? Vitamine C heeft een werking die boven die van andere vitamines en minerale uitgaat. Ook is er nog nooit iemand dood gegaan aan een te hoge dosering van Vitamine C. Vitamine C
en Zink zijn twee opperbelangrijke voedingsstoffen voor de immuniteit
tegen infectieuze indringers. Bovendien zijn het twee belangrijke antioxidanten
die het gevoelige redox-evenwicht in immuuncellen moeten bewaren. Inname
van vit C en Zink samen is aan te bevelen, lees verder incl. dosering over
het sporenelement Zink en Zink voor
een gezonde basis. Waar moet een goede immuniteitsformule aan voldoen, klik hier.
Antivirale stoffen uit de natuur
De snelle replicatie van het virus kan worden afgeremd met antivirale stoffen. Een veelbelovende antivirale stof is Astragalus Membranaceus (Chinese kruid, dagelijks 900 mg). Daarnaast kunnen breedspectrum antivirale middelen worden ingezet zoals Allium Sativum (knoflook, dagelijks 200-400 mg), Sambucus (vlierbes), en Cordyceps (Chinese paddenstoel) (dagelijks 2000 mg). Meer info over Antivirale stoffen uit de natuur klik hier.
In mijn mailbox ontving ik een gouden tip hoe je het beste Vitamine C in kan nemen bij de eerste verschijnselen van griep. Lees hoe Dr. Gert Schuitemaker u laat lezen hoe u zichzelf kunt wapenen en wat u moet doen bij de eerste verschijnselen van griep.
Het coronavirus is gelukkig nog ver weg. Verkoudheid en griep, eveneens virusziekten, zijn dichterbij en in ons land de meest voorkomende. Vanaf 12 februari 2020 jl. is er weer een officiële griepepidemie in Nederland. Hoe kunnen we ons hier het beste tegen wapenen? En geldt dit ook als bescherming tegen het coronavirus?
Op 27 januari 2020 jl. publiceerden wij op onze website het protocol van de Amerikaan dr. Andrew Saul: VITAMINE C BESCHERMT TEGEN CORONAVIRUS. Nu is dit erg uitgebreid protocol. Reden om hier een vereenvoudigd advies te geven. In principe geldt dit voor alle virusziekten, dus tegen het coronavirus en tegen verkoudheid en griep.
Allereerst: zorg ervoor dat je altijd vitamine C (bijvoorbeeld tabletten van 1000 mg) in huis hebt.
De basis om het virus te weer te staan is:
- neem elke dag, dus ook als er nog niets aan de hand is, als basis en routine 2 tot 4 tabletten, verdeeld over de dag;
- [deze stap wordt helaas vaak overgeslagen!] direct actie bij de allereerste symptomen, ook als is dit ‘s nachts; kom direct uw bed uit en …
- … neem hoge dosering zo’n 4 tot 10 tabletten (voor details; zie pdf hoofdstuk 4 van Het Gouden Boekje voor de Gezondheid);
- neem op uw gevoel 2 tot 5 uur later nog eens 4 tot 6 tabletten; doe dit volgens het principe van de darmtolerantie. (zie weer hoofdstuk 4, pag.48);
- ga ermee door totdat u voelt dat u de ziektesymptomen onder controle hebt;
- ga terug naar een dagdosering van 2 tot 4 gram, verdeeld over de dag.
Lees voor achtergronden:
Het Gouden Boekje voor de Gezondheidhoofdstuk 4 – Vitamine C, een vitamine apart
Lees in de gisteren verschenen Fit met Voeding (nr.1, 2020) het artikel Een halve eeuw ‘Vitamine C en verkoudheid’.
En – ook vaak een misverstand – in hoge dosering (hoger dan 100 mg) in bijv. een tablet is vitamine C altijd synthetisch. Maar dat is niet erg, want deze synthetische vitamine C is natuur-identiek (L-ascorbinezuur). Vitamine C is vrijwel de enige vitamine die het lichaam erkend in synthetische vorm. Dus ook nog eens lekker goedkoop.
Welke moet ik kopen?
Met zo weinig mogelijk andere (hulp)stoffen in het tablet en dan de goedkoopste. In lage dosering werkt vitamine C samen met andere stoffen zoals bioflavonoiden, hesperidine, rozenottelextract, etc. Maar voor doeleind ‘virusziekten’ zijn die hulpstoffen niet nodig. Dan gaat het louter om hoge dosering vitamine C. Tabletten zijn dan handig bij het innemen, maar feitelijk is pure vitamine C-poeder het best (als ascorbinezuur of als natriumascorbaat), maar dat is onhandiger en moeilijker te doseren. Let op: ascorbinezuur is zuur en is beter dat het niet in contact komt met tandglazuur. Daarom poeder op een thee lepeltje midden op de tong en dan met glas water doorslikken.
Mensen die ascorbinezuur niet kunnen verdragen (maag) kunnen als alternatief zonder probleem het niet-zure natriumascorbaat nemen.
De aanvaardbare bovengrens van inname (UL of Upper Limit) voor vitamine C (bron: Natural Medicines):
1-3 jaar: 400 mg per dag
4-8 jaar: 650 mg per dag
9-13 jaar: 1200 mg per dag
14-18 jaar: 1800 mg per dag
vanaf 18 jaar: 2000 mg per dag (ook tijdens zwangerschap/lactatie)
4-8 jaar: 650 mg per dag
9-13 jaar: 1200 mg per dag
14-18 jaar: 1800 mg per dag
vanaf 18 jaar: 2000 mg per dag (ook tijdens zwangerschap/lactatie)
Bij de eerste verschijnselen van griep of andere vorm van virus (bijv. ook bij Pfeifer, kinderen schijnen hier zeer goed op te reageren) dosering inname vitamine C zoals is beschreven.
#vitamineC, #zink, #virus, #overheid, #fitmetvoeding
Reacties
Een reactie posten