Hennepzaadolie heeft de ideale verdeling van essentiële vetzuren.


Hennepzaad olie heeft een ideale verdeling in essentiële vetzuren die het meest past bij ons lichaam. THC stof in deze olie, nee daar heeft het niets mee te maken.

Deze olie is te gebruiken als supplement. Hennepzaadolie wordt door sommige weleens “Moeder Natuur ’s meest perfect uitgebalanceerde olie” genoemd, dit vanwege het feit dat het een perfect uitgebalanceerde 3:1 verhouding heeft van Omega 6 en Omega 3 essentiële vetzuren. Voor vegetariërs een uitkomst i.v.m de omega 3 verhouding.

Daarnaast bevat de olie vitamine B1, B2, B3, B6, C en E. Vitamine B zorgt voor een optimale energiehuishouding. Vitamine E reguleert de stofwisseling in cellen en beschermt de bloedbaan, cellen, celwand en het weefsel. Vitamine C werkt als antioxidant (beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen) en verbetert de opname van ijzer, de weerstand en de vorming van bindweefsel. Door de aanwezigheid van gammalinolzuren (GLZ) draagt het bij bij reumatische aandoening. Kortom deze olie is erg compleet en is lekker bij salade 🥗, dressing, pizza, volkoren pasta, in yoghurt. NIET te gebruiken om mee te bakken!!

Gebruik als suppletie: als boots in het begin (eerste fles bijv) 3 keer daags 1 eetlepel. Daarna als onderhoudsdosis 1-2 eetlepels per dag.

Waar let je op bij het kopen van hennepzaad olie, of welke duurzame olie dan ook, zoals bijv olijfolie; op het keurmerk (het groene blaadje, zie fles) en of BGA keurmerk, koudgeperst, moet altijd in donker glas zitten (nooit plastic), de prijs goede zuivere olie heeft een prijs. Goedkoop is duurkoop.




Deze hennepzaad olie komt van E-oil .

Meer informatie over Hennepzaad olie klik hier, wel even naar beneden scrollen.

lees ook over pompoenpitolie 

Reacties