Is dit het waard om een wereldwijd experiment op de mensheid uit te voeren met een nieuwe technologie en aanpak die tot dusver niet succesvol gewerkt heeft?

Op zoek naar een homeopatische vaccin kwam ik deze boeiende informatie tegen, wat eigenlijk al wel bekend was en al werd aangegeven door die deskundige met een ander geluid, maar niet op tv te zien zijn. Ik vat een stukje samen; "Vaccinaties hebben een lange, rijke en bijzondere historie. Hippocrates beschreef difterie - een bacteriële ziekte aan de luchtwegen die voor ademhalings- en slikproblemen zorgt - al in het jaar 400 voor Christus. Ruim twee eeuwen aan ontwikkeling is geen slechte zaak voor een medische technologie. Maar hoewel vaccinaties sinds 1796 beschikbaar zijn, is er duidelijk ruimte voor verbetering. Vaccins zijn namelijk riskant of niet effectief bij mensen met een aangetast immuunsysteem. Ze bestaan bovendien nog niet eens voor verschillende virale ziekten en met name griepvaccins falen vaak bij ouderen.


Ondanks jaren van proberen, zijn er nog steeds geen vaccins tegen legio virussen die tientallen miljoenen mensen doden en elk jaar onnoemelijk lijden veroorzaken. Voorbeeld van virussen waar geen vaccinaties tegen zijn betreffen HIV, respiratoir syncytieel virus en het kankerverwekkende Epstein-Barr-virus. Er zijn veel redenen waarom er geen vaccinatie beschikbaar is, waaronder hoe moeilijk het is om het exacte stuk antigeen te identificeren dat de productie van een effectief antilichaam zal veroorzaken. En zelfs als er vaccins bestaan, falen ze wanneer B-cellen hun DNA-segmenten niet herschikken op een manier die nodig is om de benodigde antilichamen te produceren. Niet ieder virus is gelijk en ieder virus vraagt om een andere aanpak. Conclusie: Er is data verzameld door testen van gezonde mensen, testen van zieke mensen en ook van overleden mensen. Ook de verschillen in maatregelen van verschillende landen is nu duidelijk. De kans op sterfte door corona is 0,02% tot 0,03% voor een willekeurig persoon. Dit komt overeen met andere risico´s waar we dagelijks aan blootgesteld zijn zoals fietsen, lopen, sporten en autorijden.


Is dit het waard om een wereldwijd experiment op de mensheid uit te voeren met een nieuwe technologie en aanpak die tot dusver niet succesvol gewerkt heeft?" Lees verder hier.


Maar is er een soort van homeopatische vaccin? Een tijdje geleden maakte een Zwitsers politicus, Hans-Peter Portmann, reclame op Twitter voor Oscillococcinum als remedie tegen corona. Oscillococcinum is een homeopathisch middel op basis van sterk verdunde hart- en leverdeeltjes van wilde eend (niet geschikt dus voor een vegetariër). De pillen, op de markt gebracht door de Franse firma Boiron, zouden een infectie met het nieuwe coronavirus afzwakken en griepachtige symptomen ‘voorkomen en bestrijden’. Deze bewering is gebaseerd op een andere claim, nl. dat Oscillococcinum helpt tegen ziekteverschijnselen door andere virussen van dezelfde familie, nl. de coronavirussen, die meestal verkoudheden veroorzaken.


De uitspraak van Portmann over Oscillococcinum veroorzaakte veel ophef op sociale media. ‘Schaamteloze reclame voor een volstrekt niet werkzaam product!’, ‘Geen onschuldige tovenarij, maar oplichting!’, ‘Wie in homeopathie gelooft, is gestoord!’ stond er zoal te lezen, naast positieve getuigenissen van overtuigde gebruikers. Ook Test-Aankoop publiceerde een duidelijke boodschap op haar website: er is nog geen enkel aangetoond werkzaam middel gevonden tegen corona, en dit geldt ook voor homeopathische middelen. 

Hoe moeten we dit nieuws tot ons nemen, lees het hier.

Er moet dus meer onderzoek vereist worden naar de effectiviteit van Oscilloccinum. Zo meldt in 2018 A Healthy life: "De onderzoeken die zijn gedaan naar de effectiviteit van Oscillococcinum leveren gemengde resultaten op. Uit een studie onder 455 mensen bleek bijvoorbeeld dat Oscillococcinum in staat was om het aantal luchtweginfecties te verminderen (6). Een ander onderzoek vond echter dat het waarschijnlijk niet erg effectief is, vooral niet als het gaat om de griep. Een overzicht van zes studies meldt geen significant verschil tussen Oscillococcinum en een placebo bij de preventie van griep (7). Een ander overzicht van zeven studies leverde soortgelijke bevindingen op en toonde aan dat Oscillococcinum de griep niet kon voorkomen. De resultaten wezen uit dat Oscillococcinum de duur  van de griep kon verkorten, maar wel met slechts zeven uur gemiddeld (8). Er is nog maar beperkt onderzoek gedaan naar de effecten van dit homeopathische middel en de meeste studies worden aangemerkt als van lage kwaliteit met een hoog risico op bias (bevooroordeeldheid). Er zijn studies van hoge kwaliteit met een groot aantal proefpersonen nodig om te bepalen hoe Oscillococcinum griepsymptomen kan beïnvloeden."

Maar hoe werkt homeopathie, werkt het echt en is er wettenschappelijk bewijs voor? Lees en kijk het hier.

DAN: Zijn kinderen die niet gevaccineerd zijn een bedreiging vormen voor gevaccineerde kinderen. In dit artikel, geschreven door gepromoveerd immunoloog dr.Tetyana Obukhanych, wordt duidelijk dat dit niet zo is. Discriminatie tegen niet-gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen is dan ook niet gerechtvaardigd. Alsof een niet-gevaccineerd kind per definite drager is van kinderziektes waarvoor gevaccineerd wordt en per definitie ziek is. Zeg nou zelf, dat is toch onzin?

Krijgt je covid en houdt je langdurig klachten bijv. moeiheid, kan homeopathie bijdragen om je lichaam weer als vanouds te laten werken, de blokkade als ware in je lichaam opheffen? Lees het hier.

Je Spike vaccin neutraliseren is dit mogelijk, lees het hier.


Reacties