Zijn mensen uit virussen ontstaan?

Speelt leefstijl een rol wanneer het om virussen gaat? Ik heb al in mijn eerdere blog kenbaar gemaakt dat ik hier aan twijfel en niet de sleutel hierin is. Erfelijke belasting blijkt ook een rol te spelen. We verliezen hierbij het verleden uit het oog en dobberen veel te ver in het nu. Het verre verleden toen leefstijl nog geen rol speelde en we nog van de natuur aten. Geen biomassa hadden, E nummers en fabrieksvoer etc. Toen ook stierven aan virussen. Ik neem je in deze blog mee naar het verre (oer) verleden van virussen en de mens. 

Virussen zijn gevreesde ziekteverwekkers, maar hebben vanaf het eerste begin een belangrijk stempel gedrukt op de evolutie. Zo’n acht procent van ons DNA is afkomstig van virussen die onze vroegste voorouders hebben besmet en erfelijk materiaal in hun genoom hebben achtergelaten. Sommige van die virale genen spelen een belangrijke rol bij de groei van het embryo en de placenta rondom de foetus. U leest het goed, onze voorouders kwamen toen ook al in aanraking met virussen, er was zeker geen spraken van leefstijl. Ook bezweken we toen aan infectie ziektes, nu bezwijken we aan welvaart ziektes wat wel weer te maken heeft met leefstijl.

Nog een stukje verleden. Toen Columbus voet aan wal zette wat nu Amerika heet, ging het ook mis. De Europeanen, die inmiddels al immuun waren voor o.a de waterpokken, brachten veel ellende aan ziektes over. Honderd miljoen Native indianen bezweken aan die 'onschuldige' ziektes (waterpokken, mazelen, tyfus etc) lees hier verder.

Hoe kan dat? Het zit zo: Onze natuurlijke immuniteit wordt na de geboorte onderhouden door blootstelling aan allerlei vreemde agentia (kleine levende organismen) in onze omgeving, zonder dat we daarbij ernstig ziek worden. Deze ziektes kwamen in Amerika toen niet voor, hun lichamen waren hier nooit aan blootgesteld. Net als wij nu niet zijn blootgesteld aan het covidvirus. Men vermoed dat door komst van de Spanjaarden de Inca's in de beroemde Inca stad door de pokken zijn uitgestorven, men ontdekten dit aan het micro-organisme in tandsteen, lees hier verder. Ook hier speelde leefstijl geen rol. Wel de natuur wet, de sterkste overleefd, in mijn ogen speelt dit nog steeds.

Wist je dat;

🔸Zonder virussen waren we nooit uit de #oersoep tevoorschijn gekropen.
🔸Alleen al de oceanen bevatten misschien wel meer virusdeeltjes dan er sterren zijn in het heelal.
🔸Sommige zoogdieren dragen meer dan 320.000 verschillende virussen bij zich.

Lees hier hoe virussen ons leven bepalen bron: National Geographic. 

Eigenlijk zijn virussen best slim, of zijn ze ons te slim af🤔? Zijn virussen ‘opportunisten?’ ‘Virussen zijn net inbrekers. Je moet ze staande houden bij de voordeur.’ 

Wist je dat; 

🔸mensen en virussen al onvoorstelbaar lang samen zijn. 

🔸Er waren al virussen voordat er mensen waren. 

🔸We zijn samen met virussen #geëvolueerd zijn.

Men vermoedt dat virussen een sleutelrol gespeeld hebben bij de evolutie. In één glaasje drinkwater zitten al miljoenen virussen. Verreweg de meeste virussen zijn goedaardig. Verreweg de meeste virussen zijn géén gevaarlijke ‘inbrekers’. Maar sommige virussen kunnen ons ziek maken of zelfs laten sterven.

Virussen hebben in de loop van de evolutie diverse strategieën ontwikkeld, om te reizen en om binnen te kunnen dringen in hun gastheren. Elke virussoort is gespecialiseerd in tenminste één van die strategieën. Op grond daarvan kun je alle virussen die er zijn indelen in pakweg drie verschillende hoofdgroepen. Welke dit zijn, legt Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma je uit, lees het hier.

Sommige leefstijlcoaches/deskundigen roepen stellig dat covid een leefstijl ziekte is. Zo ook ik, tot ik anders ervaarde, ook covid kreeg en het verleden in dook. Covid is geen leefstijl ziekte, virussen zijn geen leefstijl ziektes. Virussen zijn een natuurlijk fenomeen, ze maken onderdeel uit van de natuur waar ook de mens mee verbonden is. In het algemeen doen ze geen kwaad. Maar dringt een kwade virus binnen, dan is het erop of eronder, wat heeft de voorouder aan DNA bij jouw DNA achter gelaten! 

Ik heb deze mening over leefstijl en virussen nu bijgesteld, tot ik weer anders zal ervaren of kennis tot mij neemt, die mij weer anders leert, tot die tijd zeg ik, 'leefstijl is niet de sleutel om te voorkomen dat er geen virus je lichaam binnen dringt.' Echter je leefstijl kan wel bepalend zijn of je op de IC terecht komt of niet. Uit onderzoek blijkt wel dat mensen met overgewicht sneller op de IC belanden. Echter de kans op overlijden niet groter is dan bij mensen die geen overgewicht hebben. 

En mocht je corona krijgen, pas daarna zeker wel je leefstijl aan en ga ook suppletie innemen. Zo herstel je beter en kan een langdurige nasleep voorkomen. Je lichaam heeft namelijk veel voedingsstoffen verbruikt die moeten weer aangevuld worden. Door alleen je leefstijl aan te passen is vaak niet genoeg, dan moet je zoveel eten, hier valt niet tegenop te eten. Welke suppletie u hiervoor moet nemen klik hier

Jolanda orthomoleculaire natuurvoedingsadviseur

Praktijk natuurlijk normaal.

Reacties