Hebben we geen verkeerde verwachtingen van de covid vaccinatie?

 24 juli 2021.

Ad Verbrugge in gesprek met immunoloog en vaccinatie-expert Theo Schetters over de coronavaccinaties.

Wie gevaccineerd is voelt zich veilig, men denkt beschermd te zijn. Maar is dat zo? Nee, je bent immuun gemaakt, niet te verwarren met antistoffen. Antitoffen zorgen ervoor dat je niet ziek wordt, zoals de pasgeborenen de eerste paar maanden antistoffen van de moeder heeft. Maar antistoffen verdwijnen weer. Het virus laat op hun beurt een herinnering achter in de cel. Mocht een zelfde virus het lichaam weer binnen dringen, krijg het immuunsysteem een sein van de cel en komt in actie, je kan dan alsnog ziek worden, minder of zelfs totaal geen last krijgen, dit hangt samen met de sterkte van je immuunsysteem en of genetisch bepaald. Maar bij sommige virrussen heb je wel levenslang antistoffen, denk hierbij aan de mazzel, hoe dat zit klik hier. Maar bij infectie ziektes bijv. aan de luchtwegen (covid) en griep, heeft men maar tijdelijk antistoffen in het lichaam, hoe dat zit  klik hier

Dit kan dus juist tot meer besmettingen leiden onder gevaccineerde, zeker wanneer men zich niet ziek voelt heb je geen reden om te gaan testen, ongemerkt besmet je dan onbedoeld anderen.

Denk aan onze Nederlandse olympische spelers die besmet zijn geraakt. En in Frankrijk corona toeslaat op campings, klik hier.

We roepen en wijzen heel hard naar de ongevaccineerde, maar als zij ziek worden, merken ze dat en gaan testen. Tenzij ze covid hebben gehad dan hebben ook zij levenslange immuniteit, dit is in juni 2021 aangetoond in de B cellen van het beenmerg, lees verder hier. Zij hebben dan als ware een natuurlijke vaccin en zijn net zo beschermd als de gevaccineerde met het synthetische gentherapie serum. 



Reacties